Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла про користь сушених яблук і чому їх потрібно обов’язково включити в раціон тим, хто стежить за своєю вагою або має діагноз цукрового діабету ІІ типу.
– Сушені яблука або яблучні чіпси, мабуть, найоптимальніший перекус для тих, хто слідкує за своєю вагою, – зазначила Людмила Сердюк.
Низький коефіцієнт калорійності
За словами медика, сушені яблука мають низький коефіцієнт калорійності за високого вмісту клітковини, яка незамінна для ефективної роботи шлунково-кишкового тракту.
Крім того, лікарка нагадала, що яблука віддавна славляться великим вмістом заліза у своєму складі і сушені плоди не є тут винятком.
Медик нагадала, що залізо є надзвичайно важливим мікроелементом для кровотворення.
Нормалізація кров’яного тиску
– Сушені яблука цінні й тим, що в них міститься калій – відомий помічник організму для нормалізації артеріального тиску, – розповіла Людмила Сердюк.
Терапевт додала, що сушені яблука також мають у своєму складі антиоксиданти, що дає змогу зарахувати їх до продуктів, які є важливими для профілактики онкологічних патологій та серцево-судинних захворювань.