Лише кілька штук на день: учені з’ясували, які горіхи знижують ризик розвитку депресії

Вікторія Яснопольська журналістка
горіхи

пексель

Американський дипломований дієтолог Лорен Манакер представила результати нового дослідження, яке показало, що вживання однієї порції деревних горіхів щодня може допомогти знизити ризик депресії.

– Горіхи є важливим джерелом багатьох поживних речовин і, як було доведено, допомагають запобігти деяким хронічним захворюванням, захистити від окисного стресу і запалень, а також поліпшити когнітивні функції, – зазначає експерт.

За її словами, у новій науковій роботі використовували дані 13 504 дорослих із Біобанку Великої Британії для аналізу кореляції між споживанням горіхів і депресією. На початку експерименту в жодного учасника не було депресії.

У підсумку з’ясувалося, що вище споживання деревних горіхів пов’язане з меншим ризиком депресії.

До деревних горіхів належать мигдаль, волоський горіх, фундук, каштан, кеш’ю, фісташки.

Однак, покладатися тільки на горіхи для зниження ризику депресії, можливо, не найкращий метод, стверджує фахівець. Якщо є реальні проблеми з депресією, краще звернутися по допомогу до лікаря, а не додавати до свого раціону горіхи і сподіватися на краще.

Щоб зрозуміти, як пов’язані горіхи і депресія, вченим необхідні додаткові дослідження, але не можна заперечувати, що горіхи можуть стати позитивним доповненням до збалансованої дієти, резюмує дієтолог.

Джерело: Health