Документальна стрічка від Deutsche Welle практично реабілітувала страву фастфуду, яка досі вважалася шкідливою.
Детальніше про рисові чіпси, які позитивно впливають на мозок, і рецепт домашнього приготування цих ласощів -
у Фактах ICTV.
Корисним фастфудом, що позитивно впливає на здоров’я мозку, вчені назвали рисові чипси.
Документальна стрічка Better brain health від Deutsche Welle, яка вийшла в 2019 році, якраз і дезавуювала стереотипи щодо корисної їжі та розповіла про продукти, що позитивно впливають на здоров’я мозку.
Водночас усі аргументи кінодокументалістів базуються виключно на наукових даних і рекомендаціях.
До речі, корисні рисові чипси, які реабілітували науковці, можна приготувати вдома. Звісно, їхній зовнішній вигляд не буде ідеальним, проте смак точно порадує!
Для приготування знадобиться:
- 200 г коричневого рису;
- 2 ч. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 100 г насіння льону;
- 2 ст. л. кунжуту;
- спеції до смаку.
Спершу треба відварити рис і охолодити його. Потім додати насіння льону, олію, соєвий соус і спеції.
Через те, що в приготуванні використовується соєвий соус, у додатковій солі немає потреби.
Тепер треба змішати все в однорідну масу за допомогою блендера.
Окремо трохи обсмажити кунжут і додати його у суміш.
Ретельно перемішати массу, вона буде схожою на тісто. От це “тісто” треба розкачати у тоненький шар. Тоді, за допомогою склянки, чарки чи формочки сформувати округлі чипси.
Насамкінець – поставити деко зі смаколиками у духовку, розігріту до 180°С . Через 15 хвилин слід перевернути чипси, щоб вони підрум’янилися з обох сторін. А все випікання займе півгодини.
Смачний, хрумкий, а головне – корисний фаст-фуд готовий до вживання.
Джерело: Бережи себе