Знижує ризик смерті від деменції та раку: експерти розповіли, яка олія найкорисніша для здоров’я

Ольга Боднарчук редактор
оливкова олія

Експерти стверджують, що оливкова олія є одним із найкращих джерел жирів.

Вона відзначається високим вмістом мононенасичених та насичених жирів, антиоксидантів і корисних сполук, яких немає в інших.

Чим корисна оливкова олія

Однією з основних переваг оливкової олії – вона працює, як проносний засіб.

Експерти стверджують, що оливкова олія допомагає заспокоїти кишківник і пом’якшити випорожнення, полегшуючи процес виштовхування води з організму.

Дослідження також показали, що регулярне вживання оливкової олії може зменшити ризик смерті від деменції — сьомої основної причини смерті, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Антиоксидантні сполуки в олії мають прямий вплив на мозок, вони долають гематоенцефалічний бар’єр, а також сприяють здоров’ю серцево-судинної системи.

Оливкова олія є ключовим компонентом середземноморської дієти, яка відома своєю здатністю знижувати ризик серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби серця.

Деякі дослідження свідчать про те, що її регулярне вживання може знизити ризик смерті від раку, нейродегенеративних та респіраторних захворювань.

Як вживати оливкову олію

Експерти радять випивати одну або дві столові ложки оливкової олії натщесерце. Це сприятиме покращенню травлення, виведенню токсинів та регулюванню мікробіому кишківника протягом дня.

Обирати краще олію першого віджиму, оскільки тоді в ній зберігається велика кількість антиоксидантів та біоактивних сполук.

Джерело: New York Post