Боул з гречки як варіант сніданку

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
гречка

Healthy breakfast with egg, feta cheese, arugula, tomatoes and buckwheat porridge on light background. Proper nutrition. Dietary menu. Flat lay. Top view

Боул – це страва, яка готується і подаєтся у глибокій мисці. Інгредієнти у боулі не змішуються, а накладаються один на одного чи викладаються поруч, тому страва має красивий вигляд. Більшість мисок-боулів можна приготувати доволі швидко.

І саме тому боули – чудова ідея і для сніданку, і для обіду, і для вечері, все залежить від того, чим ви наповните свою миску.

Як приготувати боул з гречки

Інгредієнти:

  • 100 г гречаної крупи
  • 200 мл гарячої води
  • 1 яйце
  • 10 гілочок петрушки
  • 10 оливок
  • 100 г сиру фета
  • 1/2 ч. л. орегано
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

  1. Всипте в невелику каструлю або гречку сотейник і залийте гарячою водою. Накрийте кришкою та відставте на 20 хвилин. Вона буде ідеально щільною та смачною.
  2. Тепер зваріть яйце пашот. Закип’ятіть у каструлі воду, перемішайте і додайте 1-2 щіпки солі. Розбийте яйце в ополоник так, щоб не порушилася його структура. Обережно опустіть яйце в киплячу воду та варіть 2 хвилини. Вода не повинна сильно кипіти, вогонь має бути середнім. Дістаньте яйце за допомогою шумівки і викладіть на дошку або паперовий рушник.
  3. Викладіть готову гречку у глибоку тарілку. З одного боку викладіть сир фета, з іншого – нарізані шматочками оливки та зелень петрушки. Посипте орегано, це додасть приємного аромату страві.
  4. Зверху викладіть яйце пашот і полийте оливковою олією. Розріжте яйце пашот, це буде наш соус. Фета та оливки досить солоні, тому страву можна не солити.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло