Запечена картопля – ідеальна вечеря чи обід. Для приготування гарячої закуски потрібно зовсім небагато інгредієнтів та мінімум зусиль, запевняє шеф Євген Клопотенко. В результаті отримуємо смачну, хрустку картопельку.
Як приготувати човники з картоплі з сиром
Інгредієнти
- 5 великих чи середніх картоплин
- 150 г консервованої кукурудзи ТМ Varto
- 180 г твердого сиру
- 50 г розм’якшеного вершкового масла
- 5 гілочок петрушки
- сіль та перець до смаку
- Візьміть великі чи середні картоплини бажано однакового розміру. Духовку розігрійте до температури 180 градусів.
- Ретельно помийте пять картоплин, обсушіть паперовими рушниками та загорніть кожну у фольгу. Покладіть на деко чи у форму для запікання. Поставте у розігріту духовку та запікайте приблизно 1 годину 20 хвилин. жить від розміру картоплин.
- Готовій картоплі дайте охолонути. Потім за допомогою столової ложки вийміть середину в окрему миску, зробивши “човники”.
- Картоплю у мисці розімніть та додайте м’яке вершкове масло. Натріть на дрібній тертці 180 г твердого сиру та половину покладіть у миску із начинкою.
- Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злийте рідину. Викладіть у миску із картоплею та сиром 150 г кукурудзи.
- Помийте п’ять гілочок петрушки, відділіть листочки та посічіть їх, додайте у миску. Посоліть та поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.
- За допомогою ложки викладіть начинку у картопляні човники. Притрусіть кожну картоплину натертим сиром, що залишився. Викладіть у форму для запікання та поверніть назад у гарячу духовку.
- Запікайте картоплю із кукурудзою та сиром 25-30 хвилин за температури 180 градусів.
Читайте також:
Джерело: Євген Клопотенко