Редиска – один з найпопулярніших продуктів навесні. Багато хто полюбляє салат з нею, свіжими огірками та цибулею. Однак, крім нього, можна приготувати й інші цікаві страви.
Хоча смажена редиска може здатися новаторською ідеєю, її коріння можна простежити в традиційній азійській кухні.
Смажена редиска з соєвим соусом – це поєднання хрусткості редиски з насиченим смаком соєвого соусу. Соус, збагачений ароматичними інгредієнтами, надає цій, на перший погляд, простій страві вишуканий смак.
Рецептом смаженої редиски із соєвим соусом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Якщо ви шукаєте новий незвичний рецепт приготування редиски, варто спробувати!
Смажена редиска з соєвим соусом
Інгредієнти:
- 400 г редиски
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 5 г кореня імбиру
- 1 пучок петрушки (приблизно 8-10 гілочок)
- 1 ст. л. оливкової олії
Як приготувати смажену редиску з соєвим соусом:
- Підготувати редиску – помити її, почистити та розрізати кожну на дві-чотири частини. Корінь імбиру почистити та дрібно порубати.
- Розігріти сковорідку. Влити до неї 1 ст. л. оливкової олії, викласти порізані редиску та імбир.
- Смажити приблизно дві хвилини на середньому вогні, перемішуючи.
- Влити 3 ст. л. соєвого соусу та потримати на вогні ще хвилину.
- Помити петрушку, обірвати листочки та дрібно їх порубати. Додати до готової редиски з соусом та імбиром.
Подається страва гарячою в тій самій сковорідці, в якій вона була приготована. Завдяки соєвому соусу та імбиру страва має цікаві азійські мотиви.
Джерело: Клопотенко