Десертний літній напій: як приготувати полуничне вино

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
ВИНО З ПОЛУНИЦІ

Фото: Unsplash

З ароматної та смачної полуниці можна приготувати багато цікавих страв і напоїв. Окрему увагу варто приділити вину з полуниці.

Цей пʼянкий та неймовірно смачний напій можна легко приготувати в домашніх умовах. Як самостійно зробити полуничне вино – читайте в нашому матеріалі.

Полуничне вино: як приготувати пʼянкий напій

Пам’ятайте, що довше настоюватиметься напій, то міцніше він вийде.

Інгредієнти:

  • полуниця – 2 кг;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 1,5 кг.

Також підготуйте обладнання. Вам знадобляться гумові рукавички, трубочки та банки.

Як готувати:

  1. Спершу потрібно підготувати головну ягоду: ретельно помийте та переберіть полуницю. Потім зробіть полуничне пюре. Для цього можна використати блендер.
  2. Готове пюре перелийте в банки, де буде бродити вино.
  3. Паралельно поставте каструлю з водою на вогонь і закип’ятіть. У гарячій воді розчиніть 800 г цукру, зменште вогонь та починайте варити сироп.
  4. Через 5 хв вимкніть вогонь і дайте сиропу охолонути, а потім – вилийте його до полуничного пюре та розмішайте.
  5. Горлечка банок замотайте марлею та переставте у тепле місце. За кілька днів додайте решту цукру, ретельно перемішайте та залиште у теплому місці.
  6. Через 10-14 днів процідіть рідину і перелийте у чисті банки, накрийте їх капроновою кришкою з дірочкою для трубки. Вставте трубку, а другий її кінець занурте у місткість із водою.
  7. Через 1,5 місяця вино можна знову процідити та розлити по пляшках. Це останній етап! Тепер вино готове до споживання.
Categories: Їжа Тіло