Дієтичні курячі котлети з кабачком

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
котлеты

Steam chicken cutlet on a white plate, white background. Protein sports dietary food concept.

Фарш для курячих котлет можна придбати готовий, а можна зробити самостійно. Для цього краще використовувати куряче філе або м’ясо стегон, смачніше буде, якщо взяти мікс із кількох видів курячого м’яса.

Інгредієнти:

  • 800 г курячого фаршу
  • 250 г кабачка
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • за смаком|сіль| і перець

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

Кабачок ретельно помийте і відріжте 250 г.

Якщо кабачок молодий, його можна не чистити. Якщо ж зріліший, потрібно зрізати шкірку і вийняти насіння.

Натріть кабачок на великій тертці. Викладіть натерті кабачки в миску та додайте курячий фарш.

Вбийте в миску з фаршем та кабачком яйце, додайте 2 ст. ложки панірувальних сухарів, сіль та перець за смаком.

Ретельно перемішайте фарш та сформуйте невеликі котлети. У вас має вийти 12-14 штук.

Форму для запікання змастіть олією, викладіть сформовані котлети. Налийте у форму води приблизно на висоту 1 см від дна.

Накрийте фольгою та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло