Джем з гарбуза із запашними спеціями: покроковий рецепт смачної заготовки

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
джем

Гарбузовий джем із прянощами стане чудовим додатком до сніданку або перекусу. Він чудово підійде до крекерів, млинців, оладок, тостів.

Інгредієнти

  • 1 кг гарбуза (почищеного та нарізаного на невеликі кубики)
  • 500 мл води
  • 200 г цукру
  • 1 лимон (сік і цедра) або 3 ст.л. яблучного оцту
  • По 1 ч.л молотого імбиру, кориці, гвоздики, мускатного горіху та запашного перцю

Приготування

  1. Почніть зі стерилізації банок із кришками.
  2. Потім видаліть шкірку та насіння гарбуза, наріжте на невеликі кубики.
  3. Поставте гарбуз у велику каструлю, додайте цукор, сік з лимона і цедру, якщо бажаєте, щоб джем був більш ароматним.
  4. Проваріть 5-7 хвилин на невеликому вогні до прозорості, після чого злийте зайву рідину.
  5. Додайте прянощі, зав’язані в марлевий мішечок. Варіть на середньому вогні, допоки гарбуз не стане м’яким, це зазвичай займає близько 30-40 хвилин. Постійно помішуйте, щоб уникнути пригоряння.
  6. Щойно джем загустіє, зніміть з вогню, розлийте в стерилізовані банки та закрийте кришками.
  7. Переверніть банки догори та дайте охолонути протягом 10-15 хвилин.
  8. Зберігайте гарбузовий джем у холодильнику. Він буде готовий до вживання через кілька годин, але найкращого смаку набуває за кілька днів.

Насолоджуйтеся!

Ще більше цікавих рецептів на кожен день можна знайти на сайті Смачно. 

Фото: Згенеровано ШІ

Categories: Їжа Тіло