Густий вишневий джем: рецепт приготування

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Вишневий джем

Вишневий джем чудово поєднується з тоненькими млинцями, пухкими панкейками, рум’яними сирниками, а також із хрусткими грінками, де його текстура просто тане на підсмаженому хлібі. Або ж можна насолоджуватися ним просто з ложки, запиваючи терпким ароматним чаєм. Немає нічого смачнішого!

Рецепт вишневого джему дуже простий, а готувати будемо з доступних кожному продуктів.

Вишня – це не лише смачна, але й дуже корисна ягода. Від антиоксидантів і протизапальних властивостей до поліпшення сну і підтримки серцево-судинної системи. Тож варто заготувати цю чудо-ягоду на зиму.

Отже, як приготувати вишневий джем і який секретний інгредієнт додати – читайте в матеріалі.

Вишневий джем: як приготувати

Приготовлений за цим рецептом джем виходить густий, ароматний, з приємною кислинкою і зовсім не нудкий.

Інгредієнти:

  • вишні (почищені, підготовлені, без кісточки) – 1 кг
  • цукор – 600 г
  • агар-агар (порошок) – 10-12 г
  • кориця чи ванільний цукор (не обов’язково, за бажанням) – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Вишню перекладаємо в каструлю чи миску придатну для варіння.
  2. Засипаємо ягоди цукром та відразу робимо пюре занурювальним блендером. Якщо у вас його немає, можна подрібнити ягоди в кухонному комбайні чи пропустити через м’ясорубку.
  3. Переливаємо близько 150 мл отриманого ягідного продукту в невеликий сотейник. Всипаємо агар-агар та перемішуємо.
  4. Велику каструлю ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні, періодично перемішуючи та знімаючи пінку, близько 7 хвилин.
  5. Маленьку каструльку з агар-агаром ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо близько 3 хвилин. Маса повинна стати густою (якщо цього не сталося, придбаний вами агар-агар низької якості). Вливаємо близько 150 мл води й, помішуючи, готуємо до однорідної маси.
  6. Переливаємо отриману масу до вишневого джему у велику каструлю, гарно перемішуємо. Готуємо, після закипання, 5 хвилин.
  7. Якщо є бажання, наприкінці приготування додаємо кориці чи ванільний цукор.
  8. Вишневий джем перекладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло