Хрусткі малосольні огірочки за три години

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
огурцы

lightly salted cucumbers with spices for pickling in a bowl

Літо асоціюється не тільки зі свіжими овочами, а й із малосольними огірками, які добре смакують до молодої картопельки з кропом. Як приготувати хрусткі малосольні огірки, розповідає шеф Євген Клопотенко.

По-перше, потрібно вибрати правильні огірки: домашні, але не корнішони, а середніх розмірів, щойно вибрані з грядки. Перед тим, як їх робити малосольними, найкраще замочити в холодній воді на годину, якщо тільки з грядки – на 20-30 хвилин. Так вони стануть пружними.

По-друге, вода. Вона дуже впливає на смак. Найкраще взяти джерельну, криничну або ж бутильовану. Щоб прискорити процес приготування, беріть газовану воду.

Малосольні огірки: рецепт за 3 години

Краще використовувати кам’яну кухонну сіль, часник, листя вишні, смородини, корінь і листя хрону, суцвіття кропу, а також перець чилі. Та можна й експериментувати, додаючи, наприклад, лавровий лист, перець горошком, скибочку зеленого кислого яблука, а також чорну або червону смородину.

Інгредієнти на дві літрові банки:

  • 1-1,5 кг огірків
  • 2 ст. л. солі
  • 1 пучок спецій (листя вишні, смородини, корінь і листя хрону, суцвіття кропу)
  • 10 г перцю чилі
  • 500-800 мл води (столової газованої)
  • 1 голівка часнику

Приготування малосольних огірків:

  1. Огірки помийте, викладіть в миску та залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин.
  2. Листя хрону, вишні та смородини помийте та крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, що більше буде листя, то краще.
  3. Перець чилі поріжте тонкими кільцями. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.
  4. На дно банки викладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху дуже щільно викладіть огірки. Зверху насипте сіль.
  5. Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години за кімнатної температурі, після чого поставте в холодильник.
  6. Ще через 3-4 години можете діставати й куштувати. Якщо ви любите солоніші огірки, трохи збільште час засолювання.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло