Хочете відчути справжню магію на власнїй кухні? Приготуйте морську або річну рибу в легкому повітряному клярі, який тане в роті!
Секрет вашої кулінарної перемоги — ніжне філе, ідеальна хрустка скоринка і швидке приготування. Як зробити смачний кляр для риби – рецепт в матеріалі Фактів ICTV.
Кляр для риби: рецепт
Цей простий рецепт здатний перетворити навіть буденну страву на ресторанну. До речі він підходить не лише для риби, а й овочів або інших продуктів. Для хрусткого кляру знадобитися борошно, яйця, газована вода або пиво і спеції.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 150 мл газованої води (або пива)
- щіпка солі
- чорний мелений перець – до смаку
- рафінована рослинна олія для смаження
Фото: Pixabay
Як зробити кляр для риби в домашніх умовах: приготування
Все дуже просто: готуємо інгредієнти, змішуємо — і кляр, який допоможе зробити рибу хрусткою і смачною, готовий. Отже, покроковий рецепт:
- Очистьте рибу, видаліть кісточки та підготуйте філе.
- Розріжте його на порційні шматочки і трохи посоліть.
- У мисці змішайте просіяне борошно, сіль і мелений перець.
- В окремому посуді збийте яйце виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
- Повільно вливайте газовану воду (або пиво) до яйця, продовжуючи збивати. Це додасть кляру легкості.
- Поступово додайте суху суміш у яєчно-водну масу, збиваючи, щоб не утворювалися грудочки. Має вийти густе тісто як на оладки.
- У глибокій пательні або фритюрниці розігрійте достатню кількість олій. Вона повинна бути дуже гарячою, щоб риба швидко обсмажувалася і утворювала хрустку скоринку.
- Візьміть шматочок риби, занурте його в кляр, щоб він був рівномірно покритий з усіх боків.
Обережно опустіть рибу в гарячу олію. - Смажте до золотистої скоринки з обох боків (приблизно за 3-4 хвилини з кожного боку).
- Після цього перекладіть шматочки на паперовий рушник, щоби видалити зайву олію.
- Подавайте гарячу рибу в клярі з лимоном, соусом або свіжими овочами.
Смачного!