Італійський суп із фрикадельками

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
суп

Chicken soup with noodles and meatballs in bowl, selective focus with shallow depth of field

Овочевий суп із фрикадельками урізноманітнить меню вашої родини. Цікаво, що цю страву в Італії вважають супом для подружжя та готують на весілля.

Зазвичай суп готують із наваристого курячого бульйону, проте можна використати м’ясний або овочевий.

Фрикадельки також можна готувати з курятини, змішаного яловичого фаршу зі свиним, можна додати до нього перекручену копчену ковбасу. Також шеф радить у фарш додати корінь селери або шпинат.

Фрикадельки формуйте маленькі. Вони будуть більш соковитими, якщо перед тим, як варити, обсмажити їх на олії, змішаній із вершковим маслом.

Можна додати у суп трохи часнику.

Суп із фрикадельками – інгредієнти

Для супу:

  • 150 г стебла селери;
  • 150 г моркви;
  • 100 г ріпчастої цибулі (можна замороженої);
  • 100 г листків шпинату;
  • 100 г цукіні;
  • 100 г фенхелю (або ½ ч. л. насіння);
  • 40 г пармезану;
  • 1,5 л води;
  • 1 ст. л. оливкової олі;
  • сіль до смаку.

Для фрикадельок:

  • 300 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 20 г шпинату;
  • 50 г кореня селери;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • сіль і перець до смаку.

Як приготувати суп із фрикадельками

  1. Моркву, цибулю й корінь фенхелю почистіть та наріжте невеликими кубиками. Так само поріжте один цукіні та стебло селери.
  2. Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте спочатку моркву і цибулю.
  3. Обсмажте до м’якості, потім додайте фенхель, цукіні та селеру. Обсмажуйте 1-2 хвилини.
  4. Корінь фенхелю можете замінити насінням, використавши ½ ч. л., щоб отримати кроповий аромат та смак.
  5. У каструлю налийте воду і викладіть туди овочеву піджарку. Варіть на середньому вогні 20 хвилин. Посоліть до смаку.
  6. Зробіть фарш для фрикадельок. Двічі перекрутіть через м’ясорубку куряче філе, а також листя шпинату та 50 г стебел селери.
  7. У фарш додайте яйце та панірувальні сухарі. Посоліть і поперчіть до смаку. Сформуйте маленькі фрикадельки. Обсмажте їх до золотавої скоринки і додайте в суп.
  8. Варіть суп з фрикадельками ще 5-7 хвилин, зніміть з вогню.
  9. Подрібніть 100 г листя шпинату та додайте в суп. Розлийте по тарілках і додайте тонкі слайси пармезану.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло