Сьогодні будемо готувати кабачки на грилі тефаль. Приготовлені за цим рецептом вони вийдуть дуже смачні, хрусткі та соковиті.
Як замаринувати та приготувати кабачки на гриль і на якому режимі смажити кабачки на грилі тефаль – читайте в матеріалі.
Крім кабачків, на грилі тефаль можна смажити інші овочі, як-от баклажани, перець, помідори та гриби (печериці, ерінги, відварені гливи). Вони чудово поєднуються з кабачками та створюють різноманіття смаків.
Кабачки на грилі тефаль: рецепт ідеальної страви
Ви можете додавати свої улюблені спеції для різноманітності смаку. Наприклад, додайте трохи часнику або соку лимона. До маринаду можна також додати 1 ст. л. соєвого соусу. У цьому разі кількість солі потрібно зменшити.
Інгредієнти:
- кабачки чи цукіні (молоді) – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
- суміш спецій (орегано, чебрець, базилік) – 1 ч. л.
- олія рафінована – до смаку
Як замаринувати кабачки на гриль
- Кабачки миємо та обсушуємо паперовим рушником.
- Розрізаємо їх на кружальця однакової товщини (не дуже товсті). Це забезпечить рівномірне приготування на грилі.
- Кружальця кабачків викладаємо у миску, солимо, перчимо, посипаємо сумішшю спецій та добре перемішуємо. Усе поливаємо олією, ще раз перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин маринуватися.
Як приготувати кабачок на грилі тефаль
- На якому режимі смажити кабачки на грилі тефаль? Увімкніть гриль тефаль і встановіть ручний режим Червоний. Це оптимальний режим для приготування кабачків, адже він забезпечує високу температуру для досягнення ідеальної скоринки.
- Після звукового сигналу, коли гриль гарно розігріється, викладаємо кабачки по всій поверхні гриля.
- Закриваємо кришку та смажимо близько 5 хвилин. Не забуваймо перевіряти кабачки, щоб вони не пригоріли. Якщо бажаєте отримати біль насичену скоринку, смажте до 7 хвилин, але стежте, щоб кабачки залишилися соковитими всередині.
Готові кабачки можна подати як гарнір до м’ясних чи рибних страв, чи як самостійну легку закуску. Смачного!
Деякі українські господині маринують кабачки в майонезі на аквафабі, додавши будь-які спеції та трави до смаку. Рецепт чудо-майонеза тут.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.