Картопля Анна: рецепт вишуканої запіканки з трьох інгредієнтів

Анна Голішевська редакторка стрічки
Картопля Анна: рецепт вишуканої запіканки з трьох інгредієнтів

Картопля Анна –  це соковита запіканка, популярна у багатьох країнах світу. Головний секрет приготування ідеальної картоплі Анна – у товщині слайсів.

Для цього овочі потрібно нарізати максимально тонко. Кожен картопляний шар солиться і поливається топленим вершковим маслом. Як приготувати картоплю Анна – читайте в матеріалі.

Картопля Анна: рецепт приготування покроково

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 110 г вершкового масла;
  • сіль до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтопіть в сотейнику на середньому вогні. Після цього кип’ятіть його приблизно дві хвилини.
  2. Піна з масла повинна осісти. Процідіть його за допомогою марлі або паперового рушника.
  3. Картоплю наріжте дуже тонкими кружальцями, приблизно по 1 або 2 мм завтовшки.
  4. Круглу форму для запікання добре змастіть топленим маслом.
  5. Укладіть шар картопляних кружечків один на одного.
  6. Кожен шар посоліть і полийте вершковим маслом.
  7. Верхній шар картоплі теж посоліть і змастіть маслом.
  8. Випікайте за 215 градусів 1 годину.
  9. Накрийте форму великою пласкою тарілкою та акуратно переверніть картоплю.
  10. Якщо бажаєте отримати більш насичений смак – в шари картоплі перед запіканням можна додати нарізану кружечками цибулю, поперчити та перед подачею прикрасити запіканку зеленню.
Categories: Їжа Тіло