Сьогодні поговоримо про італійське тісто для піци. Італійська піца стала стравою всього світу. У будь-якій країні є безліч різновидів піци. Є класичні варіанти, що залишаються незмінними впродовж багатьох років, а є й осучаснені.
Найпоширеніший і перевірений сучасний рецепт для приготування піци на основі сухих дріжджів. Завжди передбачуваний результат та ідеальний смак вам гарантований.
Як приготувати тісто для піци за класичним рецептом
Інгредієнти:
- 300 г борошна +2 ст. л.
- 20 г живих/пресованих дріжджів (або 8-10 г сухих)
- 180 мл води
- ½ ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2,5 ст. л. оливкової олії
Приготування тіста для піци:
- У миску з просіяним борошном (300 г) додайте сіль, цукор та перемішайте. Далі додайте дріжджі (живі чи сухі), добре все перетріть руками.
- Додайте воду та оливкову олію. Попередньо необхідно розігріти воду до 38 градусів. Це оптимальна температура для активації дріжджів.
- Замішайте дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте серветкою і приберіть у тепле місце для підйому на 40-45 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
- Коли тісто підніметься – ідеальне тісто для піци готове! Обімніть його руками і викладіть на стіл, посипаний борошном. Ще раз замісіть до отримання однорідної консистенції, розділіть на частини і розкачайте.
Краще робити тонкі коржі. Викладіть на тісто будь-яку начинку і випікайте за температури 180 градусів 5-7 хвилин.
Читайте також:
Джерело: Євген Клопотенко