Класичний рецепт тіста для піци

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
пицца

Сьогодні поговоримо про італійське тісто для піци. Італійська піца стала стравою всього світу. У будь-якій країні є безліч різновидів піци. Є класичні варіанти, що залишаються незмінними впродовж багатьох років, а є й осучаснені.

Найпоширеніший і перевірений сучасний рецепт для приготування піци на основі сухих дріжджів. Завжди передбачуваний результат та ідеальний смак вам гарантований.

Як приготувати тісто для піци за класичним рецептом

Інгредієнти:

  • 300 г борошна +2 ст. л.
  • 20 г живих/пресованих дріжджів (або 8-10 г сухих)
  • 180 мл води
  • ½ ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2,5 ст. л. оливкової олії

Приготування тіста для піци:

  1. У миску з просіяним борошном (300 г) додайте сіль, цукор та перемішайте. Далі додайте дріжджі (живі чи сухі), добре все перетріть руками.
  2. Додайте воду та оливкову олію. Попередньо необхідно розігріти воду до 38 градусів. Це оптимальна температура для активації дріжджів.
  3. Замішайте дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте серветкою і приберіть у тепле місце для підйому на 40-45 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
  4. Коли тісто підніметься – ідеальне тісто для піци готове! Обімніть його руками і викладіть на стіл, посипаний борошном. Ще раз замісіть до отримання однорідної консистенції, розділіть на частини і розкачайте.

Краще робити тонкі коржі. Викладіть на тісто будь-яку начинку і випікайте за температури 180 градусів 5-7 хвилин. 

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло