Мабуть, всі ми пам’ятаємо, коли у дитинстві бабуся або мама робили компоти. Але чи пробували ви коли-небудь компот з акації на зиму? Цей ароматний напій – справжня знахідка!
Квіти акації мають приємний аромат та солодкуватий смак. Але особливо вони відомі своїми корисними властивостями, які можна використовувати у кулінарії.
За запропонованим нижче рецептом ви отримаєте ароматний і смачний компот, який здивує та потішить ваших рідних приємним смаком.
Збирайте квіти акації лише з дерев, що ростуть у чистих місцях, далеко від доріг та інших джерел забруднення. Важливо вибирати квіти молоденькі, які ще не відцвіли та не мають пошкоджень.
Як закрити компот з акації на зиму
Замість апельсина можна покласти у напій лимон чи лайм, але тоді кількість лимонної кислоти треба зменшити вполовину.
Інгредієнти на 1 банку об’ємом 3 л:
- суцвіття акації – 6-8 шт.
- апельсин (скибки) – 3-5 шт.
- цукор – 220 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- гілочки м’яти чи листочки каркаде – 1-2 шт.
Компот з акації на зиму: рецепт покроково
- Суцвіття акації гарно промити холодною водою 3-4 рази та викласти на друшляк, щоб вода стекла. Це треба зробити обов’язково та ретельно, щоб видалити будь-які забруднення та комах.
- Потім перекласти суцвіття в чисті стерилізовані банки.
- Також у банки додати скибки апельсина, всипати цукор та лимонну кислоту.
- Викласти для кольору, якщо є, гілочки м’яти чи листочки каркаде.
- Залити банку з компотом з акації на зиму окропом і відразу закатати стерилізованими кришками.
- Банку з напоєм перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
Зберігати в темному, бажано прохолодному місці.
Тепер у вас є рецепт смачного і корисного компоту з акації, яким можна насолоджуватися усю зиму. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.