Корндог: рецепт смачної американської класики у домашніх умовах

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Корн дог простий рецепт в домашніх умовах

Корндог – фастфуд дуже смачний та поживний. Ця американська класика до вподоби і дорослим, і дітям.

Рецепт корндога не складний, але потребує деяких навичок. Тому, щоб страва вийшла на 12 балів, скористайтеся нашим перевіреним часом рецептом.

Що входить в корндог? Цей хрусткий соковитий перекус складається зі смаженої сосиски, зануреної у спеціальний кляр.

А справжньою родзинкою цієї страви може стати сир. Який сир треба для корндогів? Беремо плавлений скибочками для тостів.

Як приготувати корндог

Якщо ви готуєте цю страву з сиром, просто кожну сосиску загорніть у скибочку плавленого.

Інгредієнти:

  • сосиски для хотдогів – 800 г (приблизно)

Для кляру:

  • яйця – 3 шт.
  • молоко – 250 мл
  • кукурудзяне борошно – 170 г
  • пшеничне борошно 170 г
  • розпушувач – 1 ч. л. (повна)
  • цукор – 80 г
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • олія для смаження – 700 мл

Для подачі:

  • будь-який соус – до вашого смаку
  • кукурудза консервована та зелень – за бажанням

Корндог в домашніх умовах: рецепт покроково

  1. Для кляру у миску просіюємо два види борошна з розпушувачем. Яйця збиваємо з сіллю, цукром і молоком. Поєднуємо ці дві суміші та гарно перемішуємо. Кляр повинен вийти консистенції густої сметани.
  2. Кляр переливаємо у глибоку вузьку склянку та поміщаємо його у холодильник на 20-30 хвилин.
  3. Сосиски чистимо від плівки. Вставляємо з одного боку дерев’яну паличку чи шпажку так, щоб вона визирала приблизно на 4-5 см.
  4. Олію виливаємо у фритюрницю чи вогнетривку каструлю. Гарно розігріваємо її.
  5. Занурюємо сосиску на шпажці у кляр і відразу викладаємо в олію. Смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин.

Корндог в домашніх умовах готовий. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подаємо гарячими з соусами, кукурудзою та нарізаною зеленню. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло