Краща за магазинну: як приготувати томатну пасту вдома

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
як приготувати томатну пасту вдома

Нарешті настав сезон соковитих та смачних помідорів. Тому саме час приготувати помідорні заготовки на зиму.

Як приготувати томатну пасту в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Рецепт томатної пасти

Інгредієнти:

  • помідори  – 3 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • вода – 150 мл;
  • оцет – 150 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та переберіть помідори – гнилі та несвіжі краще не використовувати.
  2. Розріжте кожен помідор на половинки та покладіть у каструлю.
  3. Цибулю почистіть, поріжте та додайте до помідорів.
  4. У каструлю залийте воду та поставте майбутню пасту на вогонь.
  5. Коли паста закипить, зменшуєте вогонь та тушкуєте ще протягом 15-20 хв (помідори повинні бути м’які).
  6. Коли маса охолоне, перетріть її через сито (шкірки від помідора викиньте).
  7. Перетерту масу перекладіть у каструлю та знову поставте на вогонь.
  8. Постійно помішуйте пасту, вона має уваритися у п’ять разів.
  9. Додайте спеції – цукор, сіль. Можете також додати й інші приправи за власним смаком.
  10. До пасти додайте оцет та ретельно перемішайте.
  11. Готову томатну пасту перелийте у стерилізовані банки і закатайте кришками.
  12. Пасту варто зберігати за кімнатної температури до повного охолодження. Після можна перенести банки на балкон чи у холодильник.

Смачна та корисна томатна паста готова! Додавайте її у борщі, голубці, тефтелі та інші страви. Смачного!

Categories: Їжа Тіло