Крем Дипломат: рецепт для тортів та відповіді на ваші питання

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Крем Дипломат рецепт

Якщо ви шукаєте ідеальний крем, який поєднає в собі легкість збитих вершків і насичений смак заварного крему – зробить крем Дипломат, бо він і є секретом неймовірно ніжних десертів!

Крем Дипломат готується не складно, гарно тримає форму, а його смак нагадує пломбір.

Крем Дипломат чудово підходить для багатьох видів випічки. Він ідеально доповнює торти Наполеон та Медовик, роблячи їх ще смачнішими, а також підходить для еклерів, додаючи їм легкості. А ще цей крем можна використовувати в тирамісу замість маскарпоне, а також у фруктових пирогах чи наповнювати ним тарталетки.

Нижче читайте рецепт цього неймовірного крему та відповіді на часті питання українських господинь.

Крем Дипломат: рецепт

Кількість інгредієнтів даємо для великого торта. Якщо звичайний цукор у рецепті замінити тростинним, то у вас вийде така смакота, що можна їсти ложками.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л
  • яйця – 4 шт.
  • цукор (бажано дрібний) – 200 г
  • крохмаль (краще кукурудзяний, але картопляний також згодиться) – 70 г
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • вершкове масло – пів пачки (100 г)
  • вершки 33% – 400 мл

Приготування:

  1. Молоко переливаємо в сотейник і додаємо ванільний цукор. Доводимо до кипіння та знімаємо з плити.
  2. Яйця гарно збиваємо з цукром. Додаємо крохмаль і ще раз збиваємо.
  3. До отриманої яєчної суміші, цівкою, постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко.
  4. Переливаємо суміш в емальовану каструлю, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, до загустіння крему.
  5. Додаємо до крему нарізане кубиками масло і перемішуємо до розчинення.
  6. Каструлю з кремом поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
  7. Жирні охолоджені вершки збиваємо до гарних піків.
  8. Легкими рухами змішуємо охолоджений заварний крем з вершками у пропорції 300 г крему до 100 г вершків.

Крем Дипломат готовий. Вдалої випічки та гарного настрою!

Як зробити крем дипломат: відповіді на часті питання

Прочитайте уважно і ваш крем Дипломат завжди буде виходити вдалий та смачний.

Чому крем Дипломат вийшов рідким

Можливо, проблема в неправильних пропорціях. Занадто багато молока чи недостатньо крохмалю та яєць – це основні причини, чому крем не загустів. Дотримуйтеся рецепта, і все вийде.

Як стабілізувати крем Дипломат желатином

Якщо ви хочете, щоб крем був щільнішим, можна додати желатин. Для цього залийте 1,5 ч. л. желатину 60 мл води та залиште на 10 хвилин. Потім, коли крем буде готовий, введіть розчинений желатин і добре перемішайте. Залиште крем у холодильнику на 30-40 хвилин.

Скільки часу можна зберігати крем Дипломат

Зберігати крем у холодильнику можна до 7-10 днів у герметичному закритому посуді. Але найкраще, звісно, використати його відразу після приготування.

Чи можна заморожувати крем Дипломат

Так, цей вид крему можна заморозити та зберігати близько 3 тижнів у герметично закритому контейнері. Важливо заморожувати крем після його повного охолодження.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло