Освіжний та натуральний: як приготувати лимонад з тархуном

Ольга Тетеріна редакторка стрічки
лимонад з тархуном

З настанням спекотної погоди хочеться освіжитися холодним напоєм. Не обов’язково купувати лимонад у магазині, якщо його можна зробити вдома без барвників.

Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом лимонаду з тархуном, який має насичений та освіжний смак.

Інгредієнти:

  • лимон – 2 шт.;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 100 г;
  • тархун (естрагон) – 40 г;
  • слабогазована вода – 1-1,5 л.

Приготування

  1. У невелику каструльку налийте 200 мл води, додайте цукор і листя тархуну. Залиште трохи листя для сервірування.
  2. Варіть на середньому вогні протягом 10 хв, періодично помішуючи. Зніміть з вогню і перебийте блендером. Процідіть рідину через дрібне сито.
  3. У лимонадницю або звичайну банку налийте відвар тархуну, додайте сік двох лимонів (залиште кілька часточок лимона для сервірування) і додайте слабогазовану воду. Спробуйте лимонад на смак, якщо він для вас занадто солодкий, можете збільшити кількість води.
  4. Додайте в банку часточки лимона і свіже листя тархуну та відправте в холодильник мінімум на годину.

Раніше Факти ICTV писали, як вдома приготувати мохіто. Рецепт можна прочитати у нашому матеріалі.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло