Чизкейк – традиційний десерт американської кухні, який став популярним у всьому світі. Якщо ви фанат сирних десертів, чизкейк точно підкорить ваше серце.
Факти ICTV підготували для вас ідеальний рецепт полуничного чизкейка, який не потрібно випікати.
Чизкейк: необхідні інгредієнти
Щоб приготувати полуничний чизкейк у домашніх умовах, вам знадобиться:
- Пісочне печиво – 250 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Домашній сир – 500 г;
- Цукор – 200 г;
- Вершки – 300 мл;
- Лимонний сік – 1 ч. л.;
- Ванілін – на ваш смак;
- Свіжа полуниця – 300 г;
- Желатин – 20 г;
- Свіжа м’ята – 30 г.
Полуничний чизкейк – як приготувати
- Спершу підготуйте основу для сирного десерту: подрібніть пісочне печиво на крихту, додайте м’яке вершкове масло та добре перетріть масу руками.
- Коли основа для чизкейка стане однорідною, застеліть дно та стінки форми пергаментом і викладіть отриману масу рівномірним шаром. Не забувайте про бортики. Для розгладжування печива можна використати ложку чи чашку.
- Тепер розпочинайте приготування начинки: домашній сир змішайте з цукром, вершками та ваніліном.
- Желатин залийте водою та дайте йому набухнути. Водночас ретельно помийте свіжу полуницю та наріжте кожну на половинки. Після цього викладіть нарізану полуницю на корж із печива.
- У сирну масу додайте готовий желатин і ретельно перемішайте. Вилийте сирну масу на полуницю та поставте десерт в холодильник на дві-три години. Якщо через цей час чізкейк ще не готовий, залиште його в холодильнику ще на кілька годин.
- Перед подачею прикрасьте чизкейк свіжою полуницею та листочками м’яти. Смачного!
Читайте також: