Продукт, який обожнюють українці: чому гарбузове насіння таке корисне

Вікторія Яснопольська журналістка розділу Медицина
насіння гарбузанасіння гарбуза

депозит

Експерти Служби сільськогосподарських досліджень Міністерства сільського господарства США розповіли, чому насіння гарбуза стане чудовим доповненням здорового щоденного раціону.

– Гарбузове насіння містить складні вуглеводи з низьким глікемічним індексом (ГІ). Це означає, що воно забезпечує плавне підвищення і зниження рівня глюкози в крові, – пояснюють фахівці.

За їхніми словами, гарбузове насіння – чудове джерело високоякісних білків і харчових волокон, що допомагає підтримувати здоров’я кишківника, сприяє повільному перетравленню та засвоєнню вуглеводів.

Серед інших корисних властивостей гарбузового суперфуду:

  • зменшення ризику серцево-судинних захворювань: насіння гарбуза містить моно- і багатонасичені жирні кислоти, такі як олеїнова кислота і лінолева кислота, які знижують рівень поганого холестерину в крові та покращують здоров’я серця;
  • поліпшення здоров’я простати: насіння гарбуза містить речовину палмітинову кислоту, яка може допомогти зменшити ризик розвитку простатиту і раку простати;
  • підвищення рівня енергії: насіння гарбуза багате на білок і залізо, які можуть допомогти збільшити рівень енергії та зменшити відчуття втоми;
  • поліпшення здоров’я кісток: насіння гарбуза містить мінерали, такі як магній, цинк і мідь, які допомагають зміцнити кістки і запобігають розвитку остеопорозу.

Гарбузове насіння може бути корисним доповненням до раціону, щоб підтримувати здоров’я і запобігати розвитку різних захворювань, резюмують експерти.

Джерело: FDC

Categories: Їжа Тіло