Простий рецепт кабачкової ікри на зиму: як приготувати смачну закрутку

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Простий рецепт кабачкової ікри на зиму: як приготувати смачну закрутку

Літо у самому розпалі, а водночас – і сезон овочів та фруктів. Зараз саме час починати заготовки, щоби взимку ласувати смачними закрутками.

Ікра з кабачків – смачна та корисна страва, яку полюбляють усі. Тим паче, готується вона легко, тому впорається навіть молода господиня.

Як приготувати ікру з кабачків на зиму – читайте в нашому матеріалі.

Простий рецепт кабачкової ікри на зиму

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг;
  • томатна паста – 250 г;
  • оцет – 2 ст. л.;
  • майонез – 250 г;
  • часник – 1 голівка;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • перець – 1,5 ч. л.

Приготування:

  1. Ретельно помийте кабачки.
  2. Поріжте їх на невеликі кубики.
  3. У м’ясорубці чи блендері подрібніть кабачки та часник.
  4. Додайте томатну пасту, майонез, спеції та олію.
  5. Перелийте масу у каструлю та варіть на невеликому вогні близько трьох-чотирьох годин.
  6. Час від часу помішуйте майбутню ікру.
  7. Коли ікра приготується, додайте оцет.
  8. Паралельно можете простерилізувати банки для закрутки.
  9. Готову кабачкову ікру розлийте у півлітрові банки та закрутіть як зазвичай.

Зберігайте кабачкову ікру у зручному для вас місці, а взимку насолоджуйтеся результатом.

Categories: Їжа Тіло