Кетчуп – соус, до складу якого входять томати, оцет, сіль, перець та інші спеції.
Сьогодні купити його можна у будь-якому магазині. Проте, аби кетчуп був не лише смачний, а й корисний, готувати його краще самому.
Як приготувати кетчуп в домашніх умовах на зиму – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Рецепт домашнього кетчупу на зиму
Інгредієнти:
- стиглі помідори – 5 кг;
- цибуля – 1,5 кг;
- цукор – 500 г;
- сіль – 3 ст. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- кориця – 2 ч. л.;
- гвоздика (бутони) – 8 шт.;
- оцет 6% – 250 мл.
Фото: Depositphotos
Приготування:
- Ретельно помийте та поріжте помідори.
- Почистіть, помийте та наріжте цибулю.
- За допомогою м’ясорубки подрібніть помідори та цибулю.
- Перелийте суміш у каструлю та варіть на маленькому вогні близько 30 хв (помідори потрібно постійно помішувати).
- Після закінчення часу пропустіть томатну масу через друшляк. Це допоможе позбутися шкірок і насіння.
- Отримане пюре перелийте в каструлю і тушкуйте 2 год на малому вогні.
- Додайте цукор, сіль та чорний перець.
- Ретельно перемішайте майбутній кетчуп і варіть ще 2 год.
- Коли він увариться та почне гуснути – можете додавати корицю, гвоздику та оцет.
- Тушкуйте кетчуп ще близько 15-20 хв.
- Спробуйте масу, можливо, потрібно додати солі чи цукру.
- Коли кетчуп приготується, розподіліть його по стерилізованих банках і закатайте кришками.
Домашній кетчуп для зимових страв готовий. Смачного!
Читайте також: