Салат Тіффані з виноградом: як приготувати з куркою та сиром

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Салат Тіффані як приготувати з виноградом, куркою та сиром

Салат Тіффані – чудова ідея для святкового столу чи романтичної вечері. Поєднання курки, сиру, яєць, горіхів і соковитого винограду створює унікальний смак!

Тому сьогодні у нас для вас найкращий рецепт салату Тіффані. Детальніше – читайте в матеріалі.

Салат Тіффані: рецепт

Особлива подача з виноградом зверху надає салату святкового вигляду та елегантності.

Інгредієнти:

  • 500 г вареного чи копченого курячого філе
  • 4 варених яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г винограду без кісточок
  • 100 г смажених волоських горіхів
  • 1 цибулина (бажано біла)
  • майонез, сіль – до смаку

Приготування:

  1. Горіхи злегка підсушіть на сухій сковороді. Потім охолодіть їх та подрібніть.
  2. Сир натріть на середній тертці. Виноград промийте та обсушіть.
  3. Куряче філе наріжте кубиками. Якщо під час варіння не додавали сіль, посоліть зараз.
  4. Почищену цибулину дрібно наріжте та залийте гарячою водою з дрібкою цукру та 1 ч. л. оцту. Потім злегка відіжміть.
  5. Яйця почистьте і дрібно наріжте чи натріть на грубій тертці.
  6. Салат викладаємо на пласку тарілку шарами так: 1/2 курячого філе – 1/2 маринованої цибулі – горіхи – 1/2 сиру – 1/2 яєць. Шари повторіть. Кожен шар змащувати майонезом і солити до смаку.
  7. Зверху вкрийте салат щедрим шаром майонезу.
  8. Розріжте кожну ягоду винограду навпіл і викладіть зрізом донизу на верхній шар салату, створюючи красиву виноградну шапочку.
  9. Помістить салат Тіффані у холодильник мінімум на 2-3 години для просочення. Смачного!

Якість винограду чудово доповнюється хрусткими горіхами, а сир додає ніжності. Спробуйте замінити частину горіхів мигдалем чи додати дрібку меленого мускатного горіха.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло