Що приготувати на пікнік, окрім шашлику: сучасні рецепти

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Що приготувати на пікнік окрім шашлику

Що приготувати на пікнік, окрім шашлику, на травневі свята? Насправді ж, безліч апетитних і неймовірно смачних страв. Печериці, риба, лаваш з сиром і зеленню, різноманітні овочі, фрукти та маршмелоу.

Виїзд на природу – це завжди свято та час перепочити від робочих буднів. Однак м’ясо вже багатьом приїлося, але це не проблема, нижче ви знайдете чудову підбірку страв, які можна приготувати на багатті.

Риба на грилі

Одна з найпопулярніших страв для приготування на мангалі, крім шашлику – це риба. Її можна готувати як у цілісному вигляді, так і стейками. Найкраща риба для приготування на грилі: скумбрія, форель, сибас, короп, морський окунь, сьомга й тунець.

Рецептів приготування риби безліч. Її необов’язково маринувати за кілька годин до виїзду на природу, це можна зробити на місці. Головне, щоб вона була добре вимита і вичищена.

Найпростіший і найшвидший маринад – це сік лимона з додаванням спецій. Можна придбати вже готову пачку спецій для риби.

Яку б риби ви не обрали, готувати її краще на решітці.

Овочі-гриль на мангалі

Овочі на мангалі можуть стати не тільки гарніром, а й повноцінною стравою. Їхній вибір різноманітний. На пікнік, окрім шашлику, можна приготувати помідори, солодкий перець, цукіні, баклажани, броколі, спаржу чи спаржеву квасолю, качани молодої кукурудзи, картоплю та інші до ваших смакових уподобань.

Великі овочі найкраще нарізати шматками та готувати на решітці. Картоплю і болгарський перець можна нанизати на шампури. Також між ними покласти шматочки сала або бекону для соковитості та кращого смаку.

Маринувати овочі не потрібно, їх досить посипати сіллю, перцем і спеціями.

Гриби на мангалі: рецепти печериць, ерингів та глив

Найпоширеніші гриби – печериці, їх можна придбати в будь-яку пору року та в кожному магазині або на ринку. Але зверніть також увагу на еринги та гливи.

Найкраще готувати гриби на решітці, особливо, якщо вони дрібні. Великі можна нанизати на шампури, але будьте обережні, оскільки вони легко розламуються.

Для приготування печериць досить їх добре промити, посипати спеціями та полити олією. Також смачно буде замаринувати їх у майонезі з сіллю та перцем.

Морепродукти на грилі

Чудовою альтернативою шашлику стануть морепродукти, приготовлені на вогні. Найкращий варіант: креветки, кальмари, восьминоги та мідії.

Для маринаду можна з’єднати оливкову олію, соєвий соус і сік лимона.

Для того, щоб мідії не вислизнули з решітки, рекомендуємо їх нанизати на дерев’яні шпажки, які попередньо треба замочити в холодній воді, щоб вони не згоріли.

Для приготування морепродуктів на мангалі жар не повинен бути інтенсивним.

Лаваш на грилі з сиром і зеленню

Чудовий варіант смачної закуски на пікнік, окрім шашлику – лаваш із начинкою.

Найкраща начинка натертий на середній тертці сир з нарізаною зеленню кропу або петрушку. Сир можна брати будь-який: моцарела, сулугуні, звичайний твердий (Голландський, Вершковий та інші).

Насолоджуйтеся смаком лаваша на грилі та експериментуйте з різноманітними начинками, щоб створити свої унікальні смакові комбінації. Ця проста, але смачна страва, точно заслуговує на увагу.

Що приготувати на пікніку окрім шашлику на десерт

Маршмелоу та сезонні фрукти – файна ідея для смакування на свіжому повітрі.

Для запікання на багатті чудово підійдуть яблука, банани, груші, тверді персики чи нектарин та абрикоси. Для додання смаку між скибочками фруктів експерти рекомендують нанизати на шпажки зефір і маршмелоу.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло