Мед – це справжній скарб з-поміж інгредієнтів, який додає не лише неповторну солодкість, а й чудовий аромат і користь кожній страві.
Що приготувати з медом
Пропонуємо корисну добірку смачних та простих у приготуванні страв з медом на кожен день.
Готувати будемо: печені яблука з медом, курячі крильця в імбирно-медовому соусі, шоколадно-медові млинці, курячу печінку з яблуками в соєво-медовому соусі та дуже хрустке медово-імбирне печиво.
Цікаві факти про мед
- Мед – один із найдавніших натуральних підсолоджувачів, який використовували ще з часів античності.
- Що цікаво, мед не має терміну придатності: за належного зберігання він може залишатися придатним до вживання тисячоліттями. Завдяки вмісту ферментів, антиоксидантів і натуральних цукрів мед не лише збагачує смак страв, а й позитивно впливає на імунітет, покращує травлення та надає енергії.
Курячі крильця в імбирно-медовому соусі
Приготовлені за цим рецептом соковиті крильця ідеально підходять для вечері чи дружніх посиденьок. Готуються дуже просто!
Інгредієнти:
- курячі крильця – 1,5 кг
- імбир свіжий – 100 г
- мед – 150 г
- часник – 6 зубків
- соєвий соус – 100 мл
- соус теріякі – 50 мл
- сіль – до смаку
- олія – для змащення дека
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Вимийте крильця і дайте воді повністю стекти.
- Імбир та часник натріть.
- Змішайте соєвий соус, імбир, часник, сіль, соус теріякі та мед.
- Отриманою заправкою полийте крильця та перемішайте.
- Деко застеліть пергаментним папером, змастіть олією та викладіть крильця.
- Запікайте в духовці близько 50 хвилин. Подайте крильця гарячими.
Печені яблука з медом
Цей десерт – ідеальний варіант для швидкого та корисного перекусу.
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт.
- мед – 2 ч. л.
- вершкове масло – 2 ч. л.
- горіхи подрібнені будь-які – 4 ч. л.
Приготування:
- Яблука помийде та виріжте серединку.
- У кожне яблуко покладіть по чайній ложці подрібнених горіхів, меду та вершкового масла.
- Запікайте яблука в духовці за 180 градусів близько 35 хвилин.
Шоколадно-медові млинці
Легкі та пухкі, ці млинці подарують насолоду та піднімуть настрій.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 80 г
- сіль – дрібка
- борошно – 9-10 ст. л.
- какао-порошок (типу Nesquik) – 3 ст. л.
- молоко – 500 мл
- олія – 2 ст. л.
- мед рідкий – 1 ч. л. для тіста та близько 2 ст. л. – для подачі
- ягоди для подачі – до смаку
Приготування:
- Яйця збийте з цукром, 1 ч. л. меду та дрібкою солі.
- Поступово додайте борошно та какао-порошок.
- Потім влийте холодне молоко та олію, ретельно перемішайте. Тісто помістіть у холодильник на 20 хвилин.
- Сковороду злегка змастіть олією та розігрійте.
- Млинці смажте на сковороді з обох боків до готовності.
- Готові млинці подайте з медом і ягодами до смаку.
Куряча печінка з яблуками в соєво-медовому соусі
Ця ніжна страва приємно порадує вас своїм смаком та ароматом.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 500 г
- цибулина – 1 шт.
- яблуко зелене (кисле) – 1-2 шт.
- олія – 2 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- борошно – 2 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Печінку підготуйте, наріжте на шматочки, посоліть, поперчіть та обваляйте в борошні.
- Потім обсмажте її на олії до рум’яності.
- Наріжте цибулину півкільцями та обсмажте до золотавого кольору.
- Яблуко наріжте, обсмажте, додайте мед і соєвий соус, перемішайте.
- Додайте цибулю та печінку, посоліть та поперчіть. Тушкуйте під кришкою 10–15 хвилин.
Медово-імбирне печиво
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- цукор – 80 г
- мед – 2 ст. л.
- вершкове масло – 75 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- імбир мелений – 1/2 ч. л.
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- З’єднайте вершкове масло, цукор, мед та імбир, розігрійте на слабкому вогні до розчинення.
- Додайте просіяний з борошном розпушувач, перемішайте, потім яйце, і швидко замісіть тісто.
- Розкачайте тісто й виріжте печиво формочками.
- Випікайте у духовці 15 хвилин за 180 градусів.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.