Інколи найпростіший кулінарний рецепт смачніший за будь-які делікатеси. Взяти, наприклад, вершкове масло з зеленню. У нього можна додавати кріп і петрушку, але якщо додати щавель, то смак масла стане ще виразнішим.
– Масло зі щавлем ідеально підходить для бутерброда зі свіжим хлібом або як додаток до смаженої риби або м’яса. Обов’язково візьміть на замітку, – радить шеф Євген Клопотенко.
Інгредієнти
- 200 г вершкового масла
- сіль (кілька дрібок)
Приготування
Молоде листя щавлю ретельно промийте і добре обсушіть. Воно не повинне бути вологими. Для прискорення процесу можете промокнути листя паперовим рушником.
Обріжте стебла – вони занадто жорсткі.
Листя щавлю дрібно поріжте або подрібніть блендером.
Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури.
Змішайте м’яке масло з подрібненим листям щавлю і додайте кілька дрібок солі, перемішайте, викладіть на пергамент або харчову плівку, скрутіть у формі ковбаски.
Покладіть у морозилку, щоб масло застигло.
Просто і смачно.
Джерело: Євген Клопотенко