Смак літа: як приготувати фраголіно з полуниці

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Полуничний фраголіно

Фраголіно (італ. Fragolino) – солодкий та ароматний італійський алкогольний напій, який в оригіналі готували з дикого винограду. Проте зараз фраголіно готують з різних ягід, зокрема з полуниці.

Полуничний напій має помірну міцність (близько 10%) та зазвичай подається охолодженим.

Як приготувати фраголіно з полуниці в домашніх умова – далі в нашому матеріалі.

Домашній фраголіно з полуниці: простий та швидкий рецепт

Щоб виготовити фраголіно в домашніх умовах, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Полуниця – 500 г
  • Цукор – 500 г
  • Сік лимона – 50 мл
  • Горілка – 250 мл
  • Вода – 250 мл

Приготування:

  1. Ретельно помийте полуницю, видаліть плодоніжки та пересипте ягоду на паперовий рушник. Полуниця має підсохнути.
  2. Великі ягоди розріжте навпіл та збийте усе в блендері. По консистенції полуниця має нагадувати пюре. Перебиту ягоду також можна перетерти через сито.
  3. У каструлю всипте цукор та залийте його склянкою окропу. Увімкніть невеликий вогонь та варіть сироп, постійно помішуючи.
  4. Коли цукор повністю розчиниться, зніміть каструлю з вогню та остудіть масу.
  5. Додайте до цукрового сиропу лимонний сік, полуничне пюре та ретельно усе перемішайте.
  6. Тепер влийте горілку та знову перемішайте.
  7. Перелийте напій у чисту скляну місткість та залиште за кімнатної температури на 3-4 дні. Кілька разів на день його потрібно збовтувати.
  8. Коли бродіння завершиться, відокремте осад та розлийте фраголіно по пляшках. Полуничне фраголіно потрібно зберігати в холодильнику.

Готовий напій подавайте охолодженим з крихтами льоду та насолоджуйтесь!

Categories: Їжа Тіло