Стейк із цвітної капусти

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
стейк из цветной капусты

Vegetarian vegan food concept. Fried cauliflower steak with greens and spices on dark background. Top view

Цвітна капуста корисна і дуже легко готується. Її можна варити, запікати, обсмажувати і навіть робити з неї соуси. Її потрібно включити у свій раціон.

Шеф реаліті На ножах Алекса Якутов пропонує приготувати стейк з цвітної капусти та овочевий соус.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Сухарі Panko або панірувальні – 200 г
  • Олія – 100 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон – 50 – 100 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Зіра, сіль, перець, цукор – за смаком
  • Вершки – 50 мл
  • Пармезан – 70 г (за бажанням)

Приготування:

  1. Капусту миємо, розрізаємо на половинки та нарізаємо стейки товщиною приблизно 2,5 см. Солимо, перчимо з двох боків. Маленькі обрізки нам іще знадобляться.
  2. Змішуємо яйця з невеликою кількістю води.
  3. Стейки обвалюємо в борошні з усіх сторін, потім обмочуємо в яйце, а далі обвалюємо в сухарях.
  4. Розігріваємо сковорідку з олією, добре підсмажуємо капусту з обох боків, перевертаючи приблизно тричі, але дивіться за ситуацією. Стейк має вийти трішки аль денте.
  5. Для покращення смаку можна потерти на підсмажений стейк пармезан і перевернути його досмажуватись сиром вниз. Так само треба зробити з іншого боку. Тоді ви отримаєте хрумку сирну скоринку.
  6. Тепер очищаємо картоплю та дрібно нарізаємо. Беремо обрізки цвітної капусти та обсмажуємо їх на сковорідці з часником і картоплею у вершковому маслі та олії. Додаємо дрібку зіри, сіль, цукор.
  7. Коли усе обсмажиться, вливаємо вершки з овочевим бульйоном і тушкуємо 15 хвилин.
  8. Перебиваємо овочі блендером. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде картопляно-капустяний крем.

Викладаємо на тарілку спочатку крем, а зверху стейк.

Categories: Їжа Тіло