Цвітна капуста – це справжній скарб корисних речовин. Вона містить вітаміни А, В, С, кальцій, магній, залізо та фосфор.
Приготування супу-пюре з цвітної капусти – чудовий спосіб наситити організм вітамінами та мінералами.
Ця дієтична перша страва має лише 30 ккал на 100 г, що робить її ідеальним вибором для тих, хто дотримується здорового харчування.
Суп-пюре з цвітної капусти: рецепт
Цей рецепт легко адаптувати під ваш смак: сухі овочі можна замінити овочевим чи курячим бульйоном, а вершки – звичайним або рослинним молоком.
Інгредієнти:
- цибуля (ріпчаста чи порей) – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
- цвітна капуста – маленька голівка (0,5 кг)
- вершки (не жирні) – 100 мл
- суміш сухих овочів – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- зелень – до смаку
- оливкова олія – для подачі
Рецепт супу-пюре з цвітної капусти покроково:
- Нарізану цибулю тушкуємо на вершковому маслі до приємного золотавого кольору. Замість вершкового масла можна використовувати олію.
- Цвітну капусту миємо, нарізаємо та розбираємо на суцвіття.
- Заливаємо капусту водою, додаємо суміш сухих овочів та варимо до готовності.
- Перекладаємо смажену цибулю та варену капусту у зручну для подрібнення ємність та збиваємо занурювальним блендером.
- Потім перекладаємо у бульйон, в якому варилася капуста. Вливаємо вершки, додаємо сіль та перець.
- Суп-пюре з цвітної капусти добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Розливаємо суп по порційних тарілках, посипаємо нарізаною петрушкою та трішки скроплюємо оливковою олією. Подати можна з підсушеним хлібом. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело: Смачно