Суп-пюре з цвітної капусти: швидкий рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Суп-пюре з цвітної капусти

Цвітна капуста – це справжній скарб корисних речовин. Вона містить вітаміни А, В, С, кальцій, магній, залізо та фосфор.

Приготування супу-пюре з цвітної капусти – чудовий спосіб наситити організм вітамінами та мінералами.

Ця дієтична перша страва має лише 30 ккал на 100 г, що робить її ідеальним вибором для тих, хто дотримується здорового харчування.

Суп-пюре з цвітної капусти: рецепт

Цей рецепт легко адаптувати під ваш смак: сухі овочі можна замінити овочевим чи курячим бульйоном, а вершки – звичайним або рослинним молоком.

Інгредієнти:

  • цибуля (ріпчаста чи порей) – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • цвітна капуста – маленька голівка (0,5 кг)
  • вершки (не жирні) – 100 мл
  • суміш сухих овочів – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • зелень – до смаку
  • оливкова олія – для подачі

Рецепт супу-пюре з цвітної капусти покроково:

  1. Нарізану цибулю тушкуємо на вершковому маслі до приємного золотавого кольору. Замість вершкового масла можна використовувати олію.
  2. Цвітну капусту миємо, нарізаємо та розбираємо на суцвіття.
  3. Заливаємо капусту водою, додаємо суміш сухих овочів та варимо до готовності.
  4. Перекладаємо смажену цибулю та варену капусту у зручну для подрібнення ємність та збиваємо занурювальним блендером.
  5. Потім перекладаємо у бульйон, в якому варилася капуста. Вливаємо вершки, додаємо сіль та перець.
  6. Суп-пюре з цвітної капусти добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
  7. Розливаємо суп по порційних тарілках, посипаємо нарізаною петрушкою та трішки скроплюємо оливковою олією. Подати можна з підсушеним хлібом. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело: Смачно

Categories: Їжа Тіло