Ось чому ми любимо кулінарію – вона завжди здатна на щось нове й несподіване. Так, наприклад, усім пошановувачам японської кухні рекомендуємо приготувати суші-торт! Це не просто ідея, це справжній кулінарний шедевр!
Уявімо, апетитні шари лосося та вершкового сиру переплітаються з шарами огірочка, авокадо, листків норі та вакаме – це і є рецепт суші-торта Філадельфія. Це не тільки має дивовижний вигляд, але й смакує просто неймовірно!
Як приготувати суші-торт в домашніх умовах
Інгредієнти:
- рис для суші варений – 2 склянки
- червона риба слабосолена (нарізана тонкими слайсами) – 200 г
- норі – 4 листи
- водорості вакаме – 150 г
- огірок свіжий – 1 шт.
- сир Філадельфія – 220 г
- авокадо – 2 шт.
- сік лимона – 1 ч. л.
- кунжут смажений – 2 ст. л.
Суші-торт – рецепт покроково
- Спочатку підготуємо усі необхідні інгредієнти. Рис розділяємо на 3 частини, додаємо нарізані норі, перемішуємо. Огірок нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Авокадо нарізаємо тонкими слайсами, скроплюємо соком лимона. Половину авокадо залишаємо для прикрашання торта.
- Збираємо торт у формувальне кільце або обідок від роз’ємної форми для випікання (нижньою стороною вверх) так: рис з норі – сир – огірки – вакаме (посипаємо кунжутом) – авокадо. Шари повторюємо.
- Останнім шаром викладаємо червону рибу та прикрашаємо торт авокадо.
- Суші-торт поміщаємо в холодильник на 1-2 години. Це дасть змогу красиво нарізати закуску на порційні шматочки.
За цим рецептом суші-торт Філадельфія подається, звісно, з васабі, соєвим соусом та маринованим імбиром. Також не зайвим буде у цьому “товаристві” солодкий соус теріякі або унагі.
Отже, якщо шукаєте щось нове для святкування, спробуйте зробити суші-торт з авокадо, лососем, огірком і філадельфією. Це точно зробить свято особливим та смачним. І не забудьте зробити фото перед тим, як суші-торт з’їдять – такий шедевр варто зафіксувати на згадку. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.