Сирники: рецепт із манкою до сніданку

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
сирники

Breakfast with cheesecake, fresh berries . Cottage cheese pancakes or curd fritters. Russian syrniki or sirniki

Рецепт сирників із манкою простий! Цю смачну страву найчастіше готують на сніданок. Чому саме їх? Тому що вони готуються швидко та просто, а смак – неперевершений. Та й діти полюбляють сирники, навіть нехочухи.

Ділимося рецептом сирників с манкою. Десерт виходить такий, що й за вуха не відтягнеш!

Як приготувати сирники з манкою

Інгредієнти:

  • 450 г кисломолочного сиру (9% жирності)
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. манки
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру
  • 3-4 ст. л. олії для смаження
  • 2-3 ст. л. борошна для панірування

Приготування сирників з манкою:

  1. Сир перекладіть у миску. Додайте яйце, сіль, цукор і ванільний цукор. Все перемішайте. Якщо хочете отримати однорідну масу – вимішуйте довше, а щоб траплялися шматочки сиру – менш інтенсивно.
  2. До отриманої сирної суміші додайте манку. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на 1 ст. л. більше манки.
  3. Мокрими руками скачайте з отриманої сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см і сформуйте круглі вироби.
  4. Запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму, і засмажте до золотавої скоринки на розігрітій олії. Пильнуйте, щоб вони не пригоріли.
  5. Потім вироби бажано викласти на паперовий рушник, щоби позбутися зайвої олії.
  6. Перекладіть сирники в тарілки для подавання. Подати можна зі сметаною, густим натуральним йогуртом, медом, варенням, фруктами або ягодами.

У сирники можна додати родзинки або курагу. Для цього сухофрукти добре промийте теплою водою та обсушіть. Курагу необхідно нарізати.

Categories: Їжа Тіло