В’ялені томати за один день: покроковий рецепт

Ганна Іваницька керівниця розділу Здоров'я
В’ялені томати в домашніх умовах за один деньВ’ялені томати в домашніх умовах за один день

Заготовка помідорів на зиму триває. Але можна насолоджуватися цими корисними овочами не тільки у вигляді консервації.

Експерт шоу На ножах на Новому каналі Алекс Якутов поділився рецептом в’ялених томатів. Тож в’ялені томати можна зробити за один день у домашніх умовах.

В’ялені томати за один день:  рецепт

Інгрідієнти:

  • Помідори сорту сливка – 2 кг
  • Сухий орегано – 50 г
  • Базилік – 150 г
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, перець, цукор – за смаком

В’ялені томати в домашніх умовах за один деньВ’ялені томати в домашніх умовах за один день

Приготування:

  1. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.
  2. Томати розрізаємо на половинки й викладаємо розрізом доверху в посидину на пергамент.
  3. Посипаємо сіллю, цукром, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
  4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.
  5. Розігріваємо духовку до 100 градусів і ставимо помідори на 10 годин. В’ялимо за привідчинених дверцятах.

Томати вийдуть дуже ароматними. Зберігати їх можна у сухому вигляді в банці або герметичному пакеті. Можна залити помідори олією, якій овочі віддадуть свій неповторний аромат.

Додавати вялені помідори можна в суп, пасту, різото. Або ж подавати разом із улюбленим сиром як закуску.

Categories: Їжа Тіло