Багато господинь варять щосезону яблучний джем на зиму. Він ідеально підходить для намазування на хліб чи хрусткі тости, як начинка для рогаликів, пиріжків та пирогів.
До того ж ми впевнені, що наша солодка заготівля не містить жодних штучних добавок чи консервантів.
Як зробити яблучний джем на зиму та що додати для неймовірного смаку – читайте в матеріалі.
Як готувати яблучний джем на зиму
Щоб надати джему більш насиченого смаку та аромату, можна додати до нього льодяники (дюшес, лимонні або м’ятні). На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 100 г цукерок. Додаємо їх тоді, коли востаннє всипаємо цукор.
Інгредієнти:
- яблука – 2 кг
- цукор – 1,5 кг
Як приготувати на зиму яблучний джем покроково:
- Яблука гарно миємо та нарізаємо разом зі шкіркою, попередньо видаливши серцевину. Якщо у вас яблука різних сортів – це навіть краще, адже поєднання смаків зробить десерт ще цікавішим. Яблука повинні бути стиглими та соковитими, адже від цього залежить смак.
- Нарізані яблука перекладаємо в глибоку каструлю та засипаємо цукром (1 кг). Залишаємо їх на 5 годин, щоб вони гарно пустили сік. Якщо у вас немає стільки часу, можна залишити їх на ніч і продовжити робити яблучний джем зранку. Це дозволить яблукам краще просочитися цукром і виділити ще більше соку.
- Потім ставимо каструлю з яблуками на середній вогонь та гарно перемішуємо. Щойно джем закипить, зменшуємо вогонь і варимо 45 хвилин, час від часу помішуючи, щоб він не пригорів. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо трохи охолонути.
- Яблучне пюре перебиваємо блендером до однорідного стану.
- Всипаємо до пюре ще 500 г цукру і добре перемішуємо. Після цього знову поміщаємо каструлю на вогонь. Щойно закипить, варимо 20 хвилин, часто помішуючи.
- Гарячий джем з яблук розкладаємо по стерилізованих банках і закатуємо. Потім можна банки перевернути догори дном, накрити ковдрою та залишити на добу-дві.
Яблучний джем на зиму не складний у приготуванні, а смак – неймовірний! Скористайтесь цим рецептом, щоб взимку насолоджуватися домашнім смаколиком у будь-який час доби.