Українські господині полюбляють експериментувати з сезонними овочами та маринувати їх незвичними способами.
Наприклад, якщо закрити кабачки з ананасовим соком, то вони нагадуватимуть справжні ананаси.
Або можна спробувати приготувати мариновані кабачки, які на смак виходять як гриби.
Отже, рецепт кабачків на зиму, які нагадуватимуть мариновані гриби – читайте в матеріалі.
Кабачки як гриби – рецепт смачної закуски
Крім кропу в цю закуску можна також додати петрушку.
Інгредієнти:
- вода – 0,5 л;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – 0,5 ст. л.;
- оцет – 80 мл;
- олія – 40-50 мл;
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.;
- кабачки – 2 шт.;
- часник – 4 зубки;
- кріп – до смаку.
Як замаринувати кабачки як гриби:
Фото: Unsplash
- Спершу потрібно вимити кабачки від бруду, а потім нарізати на кубики середнього розміру.
- Перекладіть нарізані кабачки в миску та приготуйте маринад: у каструлю налийте води, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор та ретельно перемішайте. Влийте в каструлю оцет.
- Коли вода закипить, перекладіть нарізані кабачки у воду. Ретельно перемішайте та вимкніть вогонь. Накрийте каструлю кришкою та залиште кабачки на 20 хв.
- По закінченню часу перекиньте кабачки на друшляк.
- Почистьте часник та ретельно подрібніть його ножем. Зелень вимийте та просушіть на паперовому рушнику.
- В окремій мисці змішайте нарізану зелень, часник, олію та мелений чорний перець. Якщо любите, можна додати також куркуму, чилі чи паприку.
- Мариновані кабачки зʼєднайте із зеленню та спеціями, ретельно перемішуючи. Готовий салат розкладіть у стерилізовані банки, залийте маринадом.
- Простерилізуйте банки з кабачками на плиті у великій каструлі з водою приблизно 30 хв, а потім закатайте кришками.
- Переверніть банки догори дном, загорніть у ковдру та залиште до повного охолодження.
Зберігати кабачки потрібно у темному прохолодному місці.