Як готувати кабачки на зиму, які нагадуватимуть мариновані гриби – рецепт

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Кабачки

Фото: Pixabay

Українські господині полюбляють експериментувати з сезонними овочами та маринувати їх незвичними способами.

Наприклад, якщо закрити кабачки з ананасовим соком, то вони нагадуватимуть справжні ананаси.

Або можна спробувати приготувати мариновані кабачки, які на смак виходять як гриби.

Отже, рецепт кабачків на зиму, які нагадуватимуть мариновані гриби – читайте в матеріалі.

Кабачки як гриби – рецепт смачної закуски

Крім кропу в цю закуску можна також додати петрушку.

Інгредієнти: 

  • вода – 0,5 л;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ст. л.;
  • оцет – 80 мл;
  • олія – 40-50 мл;
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.;
  • кабачки – 2 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • кріп – до смаку.

Як замаринувати кабачки як гриби:

Фото: Unsplash

  1. Спершу потрібно вимити кабачки від бруду, а потім нарізати на кубики середнього розміру.
  2. Перекладіть нарізані кабачки в миску та приготуйте маринад: у каструлю налийте води, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор та ретельно перемішайте. Влийте в каструлю оцет.
  3. Коли вода закипить, перекладіть нарізані кабачки у воду. Ретельно перемішайте та вимкніть вогонь. Накрийте каструлю кришкою та залиште кабачки на 20 хв.
  4. По закінченню часу перекиньте кабачки на друшляк.
  5. Почистьте часник та ретельно подрібніть його ножем. Зелень вимийте та просушіть на паперовому рушнику.
  6. В окремій мисці змішайте нарізану зелень, часник, олію та мелений чорний перець. Якщо любите, можна додати також куркуму, чилі чи паприку.
  7. Мариновані кабачки зʼєднайте із зеленню та спеціями, ретельно перемішуючи. Готовий салат розкладіть у стерилізовані банки, залийте маринадом.
  8. Простерилізуйте банки з кабачками на плиті у великій каструлі з водою приблизно 30 хв, а потім закатайте кришками.
  9. Переверніть банки догори дном, загорніть у ковдру та залиште до повного охолодження.

Зберігати кабачки потрібно у темному прохолодному місці.

Categories: Їжа Тіло