Дієтичні котлети на пару – це смачна, поживна та корисна страва для дорослих і дітей. Адже не потрібно використовувати рослинну олію та пательню, на якій вони робляться жирними та занадто засмаженими, що негативно впливає на здоров’я людини.
Факти ICTV підготували топ-5 простих рецептів приготування дієтичних котлет на пару на будь-який смак та гаманець.
Котлети на пару з курки
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- фарш з філе курки – 1 кг
- цибуля – 4 шт.
- часник – 2-3 зубчика
- батон – 0,5 шт.
- яйця – 2 шт.
- сметана – 4 ст. л.
- петрушка – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Цибулю, часник, розм’якшений батон пропустіть через м’ясорубку.
- Яйця змішайте зі сметаною.
- До суміші з батоном додайте фарш, нарізану зелень, яйця зі сметаною, сіль, перець та все гарно перемішайте.
- В мультиварку налийте води та увімкніть режим Пароварка. Сформуйте котлети, а коли вода закипить, покладіть їх у мультиварку на 30 хвилин. Подавати можна з будь-яким гарніром.
Парові котлети з броколі та куркою
Інгредієнти:
- броколі – 150 г
- куряче філе – 500 г
- яйце – 1 шт.
- сушений імбир, часник, перець червоний – до смаку
- сіль – до смаку
- зелень – 1 пучок
Приготування:
- Підготуйте броколі. Якщо заморожена, то швидко її можна розморозити, заливши теплою водою.
- Далі зробіть фарш і додайте до нього подрібнену зелень, спеції, яйце і сіль.
- Перемішайте та розділіть масу на 10 частин. Сформуйте котлетки, а всередину покрадіть броколі.
- Готуйте котлети у мультиварці на режимі Пароварка протягом 30 хвилин.
Котлети на пару з індички
Інгредієнти:
- філе індички – 300 г
- вівсяні пластівці – 2 ст. л.
- морква – 1 шт.
- петрушка – до смаку
- зелена цибуля – до смаку
- яйце – 1 шт.
- молоко – 100 мл
- сіль – до смаку
Приготування:
- Вівсяні пластівці залийте молоком. Потім збийте їх у блендері з нарізаним філе індички.
- Суміш, яку отримали, викладіть на тарілку. Додайте туди натерту моркву, яйце, подрібнену зелень та сіль до смаку.
- В мультиварку налийте літр води. Сформуйте котлети та викладіть їх на пароварку. Готуйте протягом 35 хвилин.
Рибні котлети на пару
Інгредієнти:
- рибний фарш (тріска, хек, минтай, мерлуза) – 450 г
- морква – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- спеції – 0,5 ч. л.
- чорний горошок та лавровий лист – до смаку
- сіль – до смаку
Приготування:
- Моркву почистіть та натріть на середній терці.
- Якщо рибний фарш занадто водянистий – витисніть з нього зайву воду. Додайте моркву, яйце, сіль та спеції.
- Сформуйте невеликі котлети та викладіть їх у форму для приготування на пару.
- У чашу мультиварки наберіть 500-700 мл води та покладіть у неї лавровий лист та перець горошком.
- Зверху встановіть форму з котлетами. Готуйте їх протягом 30 хвилин на режимі Пар.
Котлети з моркви на пару
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- манна крупа – 4 ст. л.
- сіль та спеції – до смаку
Приготування:
- Моркву очистіть та подрібніть у блендері.
- Додайте манну крупу, яйця, сіль і спеції.
- Сформуйте котлетки та готуйте їх на пару в мультиварці протягом 20 хвилин.