Як приготувати малинову наливку на горілці: 2 рецепти

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Малинове вино

Якщо ви любите літні ягоди, то малинова наливка на горілці вам точно сподобається. Цей ніжний та м’який напій зачарує будь-кого.

Крім того, приготувати малинову наливку можна легко в домашніх умовах. Як зробити малинову наливку на горілці – читайте в нашому матеріалі.

Простий рецепт малинової наливки

Інгредієнти:

  • Малина – 750 г
  • Горілка – 500 мл

Як готувати

  1. Спершу потрібно зібрати/купити свіжу малину. Потім ретельно переберіть ягоду, гнилі та червиві краще викинути.
  2. Помийте малину під проточною водою та залиште на паперовому рушнику до повного висихання.
  3. Перекладіть ягоди в банку та залийте горілкою. Закрийте ємність кришкою та переставте банку у темне прохолодне місце на 30 днів.
  4. Через місяць процідіть напій та перелийте у пляшки.

Зберігати малинову наливку на горілці потрібно у темному місці.

Малинова наливка з цукром – класичний рецепт

Вам знадобиться:

  • Малина – 5 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Горілка – 1,5 л
  • Вода – 1 л

Як готувати

  1. Малину потрібно перебрати, трохи розім’яти деревʼяним товкачем або виделкою та пересипати в банку.
  2. Потім малинову масу залийте горілкою. Пильнуйте, щоб рівень горілки був вищим за рівень ягід на 2-3 см. Замотайте банку в щільний матеріал та залиште у темному прохолодному місці на 7-8 днів.
  3. Через тиждень потрібно процідити рідину, а осад – віджати. Перелийте наливку в чисту каструлю, додайте цукор та воду і ретельно перемішайте.
  4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні ще 5-6 хв, обов’язково знімаючи пінку.
  5. Залиште малинове сусло до охолодження та влийте ще трохи горілки. Процідіть наливку через марлю та перелийте у чисті банки.
  6. Банки з наливкою залиште у темному місці на 30-35 днів, після чого напій можна розливати по пляшках.

Зберігати алкоголь варто за температури + 7-16ºС.

Categories: Їжа Тіло