Якщо ви любите літні ягоди, то малинова наливка на горілці вам точно сподобається. Цей ніжний та м’який напій зачарує будь-кого.
Крім того, приготувати малинову наливку можна легко в домашніх умовах. Як зробити малинову наливку на горілці – читайте в нашому матеріалі.
Простий рецепт малинової наливки
Інгредієнти:
- Малина – 750 г
- Горілка – 500 мл
Як готувати
- Спершу потрібно зібрати/купити свіжу малину. Потім ретельно переберіть ягоду, гнилі та червиві краще викинути.
- Помийте малину під проточною водою та залиште на паперовому рушнику до повного висихання.
- Перекладіть ягоди в банку та залийте горілкою. Закрийте ємність кришкою та переставте банку у темне прохолодне місце на 30 днів.
- Через місяць процідіть напій та перелийте у пляшки.
Зберігати малинову наливку на горілці потрібно у темному місці.
Малинова наливка з цукром – класичний рецепт
Вам знадобиться:
- Малина – 5 кг
- Цукор – 1 кг
- Горілка – 1,5 л
- Вода – 1 л
Як готувати
- Малину потрібно перебрати, трохи розім’яти деревʼяним товкачем або виделкою та пересипати в банку.
- Потім малинову масу залийте горілкою. Пильнуйте, щоб рівень горілки був вищим за рівень ягід на 2-3 см. Замотайте банку в щільний матеріал та залиште у темному прохолодному місці на 7-8 днів.
- Через тиждень потрібно процідити рідину, а осад – віджати. Перелийте наливку в чисту каструлю, додайте цукор та воду і ретельно перемішайте.
- Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні ще 5-6 хв, обов’язково знімаючи пінку.
- Залиште малинове сусло до охолодження та влийте ще трохи горілки. Процідіть наливку через марлю та перелийте у чисті банки.
- Банки з наливкою залиште у темному місці на 30-35 днів, після чого напій можна розливати по пляшках.
Зберігати алкоголь варто за температури + 7-16ºС.