Як приготувати яблучний сік удома – покроковий рецепт

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Як приготувати яблучний сік удома – покроковий рецептЯк приготувати яблучний сік удома – покроковий рецепт

Домашній сік набагато корисніший за магазинний. Крім того, його приготування не займе багато часу, а взимку буде радувати усю родину.

Як приготувати яблучний сік – читайте в нашому матеріалі.

Рецепт яблучного соку

Інгредієнти:

  • яблука – 5 кг;
  • цукор – 500 г.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та наріжте яблука.
  2. За допомогою соковиживалки чи м’ясорубки перетворити яблука на пюре.
  3. Перелийте яблучну масу у каструлю та додайте цукор.
  4. Поставте каструлю на середній вогонь. Коли почне з’являтися пінка, ложкою приберіть її.
  5. Доведіть сік до кипіння.
  6. Простерилізуйте банки та вилийте у них готовий сік.
  7. Закрутіть банки як зазвичай та поставте їх до охолодження під теплу ковдру.

Взимку відкривайте та насолоджуйте смачним, а головне – корисним яблучним соком.

Яблучний сік в домашніх умовах – рецепт Фото 1Яблучний сік в домашніх умовах – рецепт Фото 1

Фото: Depositphotos

Рецепт яблучного соку без цукру

Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг.

Приготування

  1. Помийте та наріжте яблука на невеликі шматочки.
  2. Пропустіть яблука через соковижималку або м’ясорубку.
  3. Утворений сік процідіть через марлю та вилийте у каструлю.
  4. Поставте каструлю на вогонь і доведіть сік до кипіння (під час кипіння м’якоть з яблук буде підніматися вгору, вам потрібно її забирати).
  5. Після закіпання, варіть сік ще 10 хв на маленькому вогні.
  6. Готовий сік розлийте по стерилізованих банках і закрутіть.

Яблучний сік без цукру готовий!

Categories: Їжа Тіло