Варення з полуниці – дуже популярна солодка консервація.
Щоліта господарі заготовляють ягоди полуниці на зиму в вигляді варення чи джему. Кількість рецептів такої страви не має меж. Особливу перевагу надають полуничному варенню-п’ятихвилинці. Його приготування відрізняється від класичного своєю простотою і терміном настоювання.
Як приготувати варення з полуниці п’ятихвилинка – розповідають Факти ICTV.
Як приготувати з полуниці варення-п’ятихвилинку
фото: Unsplash
Варення з полуниці: інгредієнти
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 400 г.
Спосіб приготування:
- Помийте полуницю і видаліть плодоніжки.
- Викладіть ягоди в глибокий посуд і засипте цукром.
- Залиште в холодильнику на 5-6 годин.
- Зацукровану полуницю покладіть у каструлю.
- Перемістіть на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
- Зніміть піну і продовжуйте кип’ятити вже на сильному вогні протягом 5 хвилин.
- Розлийте варення в стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.
- Переверніть банки кришками донизу, укутайте ковдрою та повністю остудіть.
Від теплих сніданків до смачних десертів – ось кілька простих способів, які допоможуть використовувати це ароматне варення з полуниці протягом всього зимового сезону:
- Розпочніть свій день зі смачних сніданків, додавши варення з полуниці до млинців, оладок чи й просто свіжого хліба.
- Додайте ложку варення з полуниці до натурального йогурту або вівсяної каші. Це буде справжнім смаколиком для усієї родини.
- Варення з полуниці може бути чудовим додатком до гарячих напоїв, таких як чай або глінтвейн. Просто додайте ложку варення до вашого улюбленого напою для чудового аромату та солодкого смаку.
- Використовуйте варення з полуниці для приготування десертів, наприклад, чизкейків, рулетів, пирогів.
Читайте також: