Як смачно посмажити пельмені: поради та покроковий рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Смажені пельмені

Ми знаємо, як смажити пельмені, щоб вони вийшли з апетитною скоринкою, смачні та ситні!

Смажені пельмені – страва, яка поєднує у собі ніжність та хрусткість.

Цей рецепт стане відмінним варіантом для швидкого та смачного обіду або вечері. Вона особливо підійде для тих, хто цінує швидкість приготування та чудовий смак класичних страв.

А ви знали, що у Китаї також є власний рецепт пельменів. Тільки от називають їх манду. До речі, їх також смажать на сковороді або готують у фритюрниці, тільки називають вже кунманду.

Як посмажити пельмені на сковороді

Під час смаження, у кінці приготування, можна додати трохи меленого чорного або білого перцю.

Інгредієнти:

  • пельмені заморожені – 500 г
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 6 ст. л.
  • сіль – до смаку

Як смажити пельмені: рецепт покроково

  1. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо олію і розігріваємо.
  2. Викладаємо пельмені й смажимо, періодично перемішуючи, до приємного золотавого кольору. Скільки смажити пельмені? Час смаження пельменів на сковороді – 7-8 хвилин.
  3. Подаємо страву гарячою з будь-яким соусом до вашого смаку.

Якщо є бажання посмажити варені пельмені, робимо це так. Пельмені відварюємо в підсоленій воді та відкидаємо на друшляк, щоб вода повністю стекла. Далі готуємо за вказаним вище рецептом, але час смаження зменшуємо на 2-3 хвилини.

Фото: Depositphotos

Categories: Їжа Тіло