Заготівля овочів на зиму – завжди гарна ідея. Варто будь-яким способом заготувати вітаміни, щоб зима пройшла добре та без хвороб.
Овочі можна консервувати, квасити, заморожувати як по одинці, так і разом. Чому разом? Бо взимку, відкривши баночки, кожен член родини зможе вибрати щось до свого смаку.
Тому сьогодні у нас мариноване овочеве асорті на зиму. Готувати будемо швидко і просто. Головне правило – найкращі овочі (бажано з грядки), гарний настрій і перевірений часом рецепт.
Овочеве асорті на зиму: рецепт
Можна експериментувати з комбінаціями овочів, додаючи моркву, цвітну капусту або броколі.
Інгредієнти для овочевого асорті на банку об’ємом 3 л:
- огірки – 5-8 шт.
- кабачок – 1 шт.
- капуста білокачанна – 200-250 г
- помідори – 5-6 шт.
- перець болгарський (бажано різних кольорів) – 4-5 шт.
- перець чилі – до смаку
- часник – 1-2 зубки
- парасолька кропу – 1 шт.
- гвоздика – 3 шт.
- цукор – 0,5 склянки
- сіль – 1,5 ст. л.
- оцет 9% – 100 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- перець духмяний та горошком – по 3-4 шт.
Мариноване асорті з овочів покроково:
- Банку та кришку для заготівлі простерилізуйте заздалегідь.
- На дно банки викладіть зубки часнику, лавровий лист, парасольку кропу, гілочку петрушки, гвоздику і трішки гіркого перцю.
- Всі овочі вимийте та злегка обсушіть. Наріжте кабачки великими кружечками, перець – смужками, а капусту – шматками середнього розміру.
- Викладіть овочі у банки поверх спецій у такому порядку: огірки – перець – кабачки – помідори – капуста.
- У банку з овочами влийте окріп. Накрийте її кришкою. Залиште на 25-30 хвилин.
- Воду з банки злийте у каструлю, всипте сіль та цукор і доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
- У банку викладіть горошини чорного та духмяного перцю та обережно влийте гарячий маринад.
- Банку з овочевим асорті на зиму відразу закатайте, переверніть і залиште на добу. Можна банки накрити ковдрою чи пледом.
Зберігайте банку з маринованим овочевим асорті в прохолодному темному місці для збереження найкращих властивостей.
Окрім маринованого асорті на зиму, зверніть увагу на рецепт огірків в кетчупі чилі. Це дуже смачно!