З яблуками, горіхами та корицею: простий рецепт смачного пирога

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
яблучний пирігяблучний пиріг

Пироги з яблуками – ідеальний вибір для осіннього десерту. Ніжна й соковита текстура, духмяна кориця та солодкий аромат стиглих фруктів нікого не залишать байдужим.

Яблучний пиріг з корицею та горіхами: рецепт

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 500 г яблук
  • 200 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 300 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. кориці
  • 100 г волоських горіхів

Приготування:

1. Яблука чистимо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо тонкими скибочками. Горіхи подрібнюємо в комбайні.

2. Розігріваємо духовку до 180°С.

3. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром і яйцями. Борошно змішуємо з корицею та розпушувачем, додаємо до тіста та добре все перемішуємо.

4. Потім всипаємо горіхи та яблука і знову перемішуємо.

5.  Виливаємо тісто у змащену маслом форму та ставимо в розігріту до 160°С духовку. Запікаємо яблучний пиріг приблизно 40 хвилин.

Ще більше цікавих рецептів на кожен день можна знайти на сайті Смачно.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло