Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, як обрати на прилавку супермаркету найменш шкідливі для здоров’я вафлі.
– Вафлі – одні з улюблених солодощів багатьох українців. Навіть попри те, що ця ніжна ароматна випічка насправді є забійним концентратом жиру та цукру, – каже Людмила Сердюк.
За словами медика, саме така сполука – цукру і жиру – здатна сильно загусати кров, що загрожує вельми і вельми серйозними станами, такими як тробоз, інфаркт та інсульт.
Щоб мінімізувати цей пекельний ефект, терапевт радить під час вибору вафель обов’язково звернути увагу на їхній склад. Якщо в переліку інгредієнтів вказано гідрогенізований жир, то від таких ласощів краще відмовитися.
Перевагу краще віддати фруктовим вафлям, калорійність яких набагато нижча (330 ккал на 100 г), ніж у вафлях із транжирами (близько 550 ккал).