Літо – пора не лише збору врожаю городніх культур, а й активної підготовки до зими.
Факти ICTV підготували для вас кілька смачних рецептів консервованих помідорів, які легко маринувати в домашніх умовах.
Солодкі мариновані помідори – рецепт
Інгредієнти:
- Помідори – 1.5-2 кг
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 200 г
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Хрін – 1 листок
- Кріп – 1 парасолька
- Чорний перець – 5 горошин
- Оцет 9% – 100 мл
Приготування:
- Спершу ретельно помийте та висушіть помідори. Щільно вкладіть томати у стерилізовані банки, залийте водою та залиште на 20 хвилин.
- Злийте рідину в каструлю, додайте лавровий лист, кріп, хрін, перець, цукор та сіль. Проваріть маринад 5 хвилин та додайте оцет. Ретельно перемішайте рідину.
- Обережно залийте помідори готовим маринадом, закрийте банки кришками, переверніть та залиште до повного охолодження.
Консервовані помідори – пікантний рецепт
Цей рецепт зробить помідори гостренькими та дуже смачними. Перець та часник додають томатам насичений та пікантний смак.
Вам знадобиться:
- Помідори – 1,5-2 кг
- Сіль – 1-1,5 ст. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Оцтова есенція – 1-1,5 ч. л.
- Гострий перець – 2-3 шт.
- Часник – 5-7 зубків.
- Перець горошком – 5 шт.
- Листя смородини та листя хрону – до вашого смаку
Як готувати:
- Помідори ретельно промити та висушити.
- Листя хрону, смородини, парасольки кропу та стручки гострого перцю теж вимийте та укладіть на дно стерилізованої банки. Покладіть помідори в банку.
- Обережно залийте банку окропом до самого горлечка та закрийте капроновою кришкою.
- Через пів години злийте воду з банки в каструлю, додайте 1 ст. ложку солі, 2 ст. ложки цукру та доведіть розсіл до кипіння. Потім влийте в маринад 1 ч. ложку оцту.
- Залийте помідори розсолом до самого верху та закатайте кришками. Тепер переверніть банки, накрийте їх ковдрою та залиште до повного охолодження.
Зберігати консервовані помідори можна на балконі чи в погребі.
Мариновані помідори – класичний рецепт
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 100 г
- Сіль – 2 ст. л.
- Петрушка – 8 гілочок
- Кріп – 8 парасольок
- Оцет – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Суха гвоздика – декілька горошин
- Чорний перець – 10 горошин
Приготування:
- Спершу простерилізуйте банки, а потім на дно викладіть половину петрушки, кропу та часнику. Додайте перець, гвоздику та лавровий лист.
- Щільно покладіть в банку чисті помідори.
- Зверху додайте залишки кропу, петрушки та часнику.
- Залийте банку окропом та залиште на 20 хвилин під кришкою.
- Через 20 хвилин злийте рідину в каструлю, додайте цукор, сіль та оцет. Ретельно перемішайте розсіл.
- Доведіть розсіл до кипіння та знову залийте помідори у банці.
- Закрийте банки кришками, переверніть та залиште до повного охолодження.