Новорічний салат Олів’є: як приготувати корисну та низькокалорійну страву

Міла Грубнік редакторка розділу Здоров’я
Новорічний салат Олів’є: як приготувати корисну та низькокалорійну страву

Салат Олів’є – один із символів Нового року, у святкову ніч його можна побачити майже на кожному столі. Водночас цю страву, приготовану за традиційним рецептом, не можна назвати корисною і низькокалорійною.

Дієтолог Ольга Сімагіна поділилася рецептом новорічної страви, яка не додасть кілька сантиметрів на талії та негативно не вплине на організм.

Інгредієнти

  • Горошок
  • Морква
  • Кабачок (або авокадо)
  • Огірок
  • Яблуко
  • Зелень
  • Рослинний майонез

Приготування

Нарізати всі овочі кубиками, змішати, заправити майонезом.

– Смак дуже ніжний. Єдиний мінус – це те, що через 30 хвилин яблуко темнішає, і салат починає виглядати не настільки апетитним. Але смак це не псує, – каже Ольга Сімагіна.

За її словами, якщо готуєте страву на святковий стіл, то краще не різати яблуко. Або щойно приготований салат одразу розкласти по тарілках.

Categories: Їжа Тіло