Найароматніша, найсолодша, найчервоніша, найсексуальніша полуниця радує око і лоскоче рецептори смаку. Які страви з полуницею можна приготувати?
Не думайте, шеф Євген Клопотенко подбав про ваш час: він пропонує готову добірку рецептів з полуниці. Але в кожному є своя родзинка.
Карпачо з полуниці та редиски
Карпачо – це апетитна страва з яловичини. Та спробуйте відійти від канонів. Візьміть редиску, полуницю, наріжте тонесенькими слайсами, додайте дрібку ароматних східних спецій. І… куштуйте та насолоджуйтесь.
Інгредієнти:
- 200 г полуниці
- 150 г редиски
- 1-2 дрібки молотого коріандру
- 1-2 дрібки міксу перців
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. соку лимона
- сіль до смаку
Приготування:
- Візьміть стиглі ягоди полуниці, приберіть хвостики, промийте під струменем холодної води. Покладіть їх на паперовий рушник, щоб просушити.
- Візьміть 150 г редиски, помийте, зріжте хвостики та поріжте тонкими кружечками.
- Коли полуниця просохне, поріжте її на кружечки й обережно перекладіть у невелику миску, додавши в посуд дрібку солі та сік лимона. Залиште на 10 хвилин.
- Кружечки редиски покладіть в інший посуд, полийте оливковою олією та ретельно перемішайте.
- Щоб подати страву на стіл, візьміть велику пласку тарілку та викладіть кружечки полуниці в один шар.
- Половину тарілки з полуницею посипте меленим міксом перців, а другу – меленим коріандром. Зверху на полуниці викладіть кружечки редиски.
Круасан з полуницею
Це чудова страва з полуницею, яку можна легко і просто приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 2 шт. готових круасанів
- 40 г сиру маскарпоне
- 50-70 г полуниці
- 2 дрібки меленого коріандру
- 1 гілочка м’яти
Приготування:
- Візьміть полуницю, зніміть з неї хвостики, промийте її під струменем холодної води та підсушіть на паперовому рушнику.
- Гілочку м’яти також помийте і відокремте листочки від стебла.
- Розріжте два круасани уздовж на дві частини не до кінця, утворивши так звану морську мушлю.
- Ягоди наріжте слайсами.
- Нижню частину круасана намажте сиром маскарпоне. Зверху покладіть полуниці, посипте меленим коріандром. Прикрасьте листочками м’яти.
Кривава Мері
Ми звикли, що Кривава Мері – один з найпопулярніших класичних коктейлів, знаний у всьому світі. А додайте до нього полуницю!
Інгредієнти:
- 400 мл томатного соку
- ½ шт. перцю чилі
- ½ ч. л. копченої паприки
- 100-150 мл горілки
- 1 шт. огірка
- 5-6 шт. полуниці (замороженої)
Приготування:
- Зніміть з огірка шкірку і натріть його на дрібній тертці. Дрібно порубайте ножем перець чилі.
- У чашу блендера налийте томатний сік. Додайте підготовлені огірок і перець чилі, всипте копчену паприку.
- Додайте до чаші блендера 5-6 ягід замороженої полуниці.
- Далі перебийте сік з ягодами, овочами та спеціями до однорідного стану.
- Розлийте основу коктейлю у дві склянки. Долийте у кожну склянку по 50-75 мл горілки.
Страви з полуницею за рецептом шеф-кухаря швидкі у приготуванні та дуже апетитні. Смачного!
Джерело: Євген Клопотенко