Як зробити морозиво з молока вдома: 3 рецепти

Анна Голішевська редакторка стрічки
Морозиво

Не існує більш бажаних ласощів влітку, ніж кілька кульок смачного морозива. Такий десерт можна з легкістю приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів. Як зробити морозиво з молока вдома – читайте в матеріалі.

Морозиво з молока: простий рецепт

Інгредієнти:

  • молоко (3,2% жирності) – 1 склянка;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • ванілін до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Розітріть яйце з цукром та ваніліном, але масу не збивайте.
  2. Влийте молоко, гарно розмішуючи масу.
  3. Поставте все це на вогонь (не кип’ятіть суміш). Щойно вона починає закипати, зніміть з вогню.
  4. Збийте все міксером.
  5. Розкладіть по формах і поставте в морозилку на 5-6 годин.
  6. Додайте в морозиво ягоди або подрібнений шоколад до смаку.

Морозиво з молока з додаванням полуниці

Інгредієнти:

  • молоко –  250 мл;
  • вершки – 350 г;
  • полуниця – 600 г;
  • цукор – 150 г;
  • яєчний жовток – 6 шт.

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння вершки та молоко і відразу ж вимкніть.
  2. Відсипте 120 г цукру, змішайте його з жовтками та збийте вінчиком до отримання повітряної маси.
  3. Влийте в яєчну масу гаряче молоко. Миску закрийте харчовою плівкою.
  4. Підігрійте до кипіння в мікрохвильовій печі та відправте в морозилку.
  5. Полуницю розріжте на четвертинки й посипте цукром. Дайте постояти, щоб пустила сік.
  6. Коли морозиво охолоне, пересипте в нього полуницю разом із соком і перемішайте.

Морозиво з молока з додаванням шоколаду

Інгредієнти:

  • шоколад – 50 г;
  • молоко – 3 ст.;
  • жовток –  4 шт.;
  • цукор – 200 г.

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко на середньому вогні. Потім всипте в нього натертий шоколад.
  2. Ретельно розмішайте, аби шоколад добре розчинився, та зніміть з плити, щоб маса трохи охолола.
  3. З’єднайте жовтки з цукром, збийте в пишну повітряну піну. Поступово введіть збиті жовтки в шоколадно-молочну суміш, постійно помішуючи вінчиком.
  4. Поставте масу на повільний вогонь і, не припиняючи мішати, варіть до загустіння. Не допускайте кипіння, бо жовтки згорнуться.
  5. Перелийте морозиво в лоток або порційні склянки та поставте заморожуватися на 4-6 год. Перед подачею прикрасьте тертим шоколадом.

Categories: Їжа Тіло